Agentas 47

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Agentas 47

Agentas 47 – kompiuterinių žaidimų serijos „Hitman“ ir jų motyvais sukurtų filmų pagrindinis veikėjas. Jo vardas atsirado iš ant pakaušio ištatuiruoto brūkšninio kodo, kurio du paskutiniai skaitmenys ir yra „47“. Kai kuriose misijose agentas prisistato slapyvardžiais, norėdamas išlaikyti savo tapatybę. Dažniausiai jis prisistato Frescott Ranien arba Tobias Riper slapyvardžiais, o retkarčiais – Metzger ar Mr. Byrd.

Pradžia[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

47 yra genetiškai padaugintas klonas, pradėtas daugiau nei prieš 30 metų. Kloną sukūrė penki kriminalinio pasaulio vadai, norintys turėti tobulą ir neįveikiamą karį.

XX amžiaus 7-o dešimtmečio viduryje penki nuo valdžios besislapstantys kriminalinio pasaulio vadai atsitiktinai susitinka viename Prancūzijos užsieniečių legiono (pranc. Légion Étrangère) dalinyje. Penki vyrai, vadovaujami talentingo, bet neetiško mokslininko dr. Otto Ort-Meyer, pasirašo kontraktą, leidžiantį naudotis jų lėšomis, kad sukurtų tobulą karį, suteiksiantį jiems neįsivaizduojamą galią. Atitarnavę legione, keturi iš jų sugrįžo į savo gimtąsias šalis ir ten sukūrė milžiniškas nusikalstamos veiklos imperijas, kurių pelną perduodavo daktarui Ort-Meyer.

47 gimė Rumunijoje 1976 m. sausio 12 d. su tatuiruote ant pakaušio: brūkšniniu kodu 761201-040147, reiškiančiu jo identifikacijos numerį. Daktaro Ort-Meyer teigimu, 47 buvo labiausiai pavykęs jo kūrinys. Kol augo, 47 buvo tylus ir uždaras berniukas.

Kartu su kitais klonais, 47 nuo mažens buvo mokomas naudotis šaunamaisiais ir šaltaisias ginklais. Tarp kitų klonų 47 išsiskyrė nuostabiu taiklumu.

Po 30 metų negailestingų treniruočių, 47 aptiko spragą savo prieglobsčio apsaugoje. Nužudęs sargybinius ir apsivilkęs jų uniforma, 47 paspruko į laisvę. Pasirodo, kad 47 pabėgimas buvo tobulai suplanuotas paties Ort-Meyer, norėjusio pažiūrėti, kaip 47 gebės susitvarkyti už slėptuvės sienų.

Vėliau 47 pasamdo Tarptautinė Kontraktų Agentūra (International Contract Agency, ICA), slapta organizacija, teikianti samdomų žudikų paslaugas. Agentūra šaknis įleidusi daugelyje valstybių, tarp jų ir JAV, Japonijoje. Jo taikiniai dažniausiai yra svarbūs kriminalinio pasaulio atstovai, nuolat saugomi daugybės sargybinių. Dėl išskirtinių fizinių galimybių ir po kiekvienos užduoties augančios reputacijos, 47 greitai tampa paklausiausiu agentūros žudiku.

Kontraktų informaciją samdomam žudikui perduoda agentūros darbuotoja Diana Burnwood.