Vikiprojektas:Pagalba/struktūra

Projektas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Mano supratimu Wikipedia:Help turi būti labai trumpas - tik nuorodos į pagrindines pagalbos sritis. Priešingu atveju, kai viename puslapyje yra viskas sudėtinga susirasti ko norisi.

Siūlau Pagalbos struktūrą maždaug tokią: 1.Pati bendriausia informacija 2. Apie wikipediją ir kam ji skirta 3. Kaip naudotis wikipedija 4. Kaip prisidėti prie wikipedijos. 5. gal dar kažkas esminio. TAigi būtų 5 pagrindinės pagalbos dalys, turinčios savo atskirus puslapius, kurie aprašytų detaliau kiekvieną iš jų arba tokiu pačiu principu duotų nuorodas į pagrindinius puslapius. Kol kas siūlau nesismulkinti su smulkesniais skirsniais, o pabandyti susitarti dėl pagrindinių dalių. Dirgela 08:32, 20 Geg 2005 (EEST)

Aiškus išskyrimas tai tikrai gerai, kai dabar viskas belekaip surašyta, bet pasiūlime nelabai suprantu - mes čia dabar kalbame apie Wikipedia:Help ar bendrai apie pagalbos puslapių visumą? Ir dar - kuo bendriausia informacija (1) skiriasi nuo "apie wikipedija" (2)? Knutux 09:29, 20 Geg 2005 (EEST)
Kalba apie pagalbos puslapių visumą, kuri turėtų atsispindėti Wikipedia:Help. Bendriausia informacija galėtų būti tai, kas dabar yra skyrelyje "Kaip naudotis pagalba".Dirgela 09:33, 20 Geg 2005 (EEST)
Šiaip gražiai (konstruktyviai) išdėstytos įvairios nuorodos Anglų Community Portal, gal kažkaip panašiai pavyktų ir mums šitame Wikipedia:Help suskirstyti nuorodas į 4 (pvz) temas ir panašia lentelė sudėlioti? Knutux 10:12, 20 Geg 2005 (EEST)
WOW! tu čia iškapstei!!! Apie pašų Workflow aš ir įsivaizdavau... gal reiktų daryti analogišką PORTAL-LT, bet Pagalbai (PRADEDANTIESIEMS)perdaug sudėtingas. --AndriuZ 16:02, 20 Geg 2005 (EEST)
Pabandžiau sugrupuoti pagal savo pirminę mintį. Dalis su "papildoma informacija" turėtų persikelti į kitus puslapius arba prie pirmų keturių kategorijų. Galbūt dar kiek per daug nuorodų puslapyje - būtų gerai, kad viskas tilptų viename ekrane. Čia aš dabar pergyvenu dėl pačio Wikipedia:Help puslapio, kurį vartotojai mato dažniausiai. Detalesni pagalbos puslapiai galėtų būti rimčiau struktūruoti ir sudėti į lenteles kaip knutux ir siūlė.--Dirgela 17:02, 20 Geg 2005 (EEST)

Grįžtu prie savo senos minties apie keturnarę pagalbos struktūrą - pažiūrėkit kaip jum atrodo. Tai kas buvo neišmesta tik perkelta kitur. Dar galvoju padaryti lentelę, kad teksto kuo daugiau tilptų tik atsidarius pagalbą - nereikėtų skrolinti žemyn. Pagrindinė idėja - esminiai dalykai telpa į ekraną, o plečiamės į lankas kituose puslapiuose. Atitinkamai matyt būtų galima į kategorijas suskirstyti ir pagalbos puslapius. Dirgela 19:09, 6 Bir 2005 (EEST)

man - blogai, nes vartotojas vaikomas ir turi spausti daugiau kaip 3 kartus(1-Pagalba, 2- , 3- , 4-??) pasipaišyk grafą..., o galėtų žymiai mažiau... palaikau ankstesnę user:knutux idėja žr.: en:Wikipedia:Community_Portal. p.s. keturnarę man asocijuojasi su "nariuotuoju" (kriminu ;-)). --AndriuZ 20:23, 6 Bir 2005 (EEST)
Ne taip ir blogai kelis kart spustelėti ant nuorodos - geriau jau tris kartus pereiti į naują puslapį, siaurinant savo paieškų sritį ir galų gale rasti ką nors, nei žiūrėti į vieną puslapį išsprogusiom akim ir nieko nesuprasti. O iš en:Wikipedia:Community_Portal aš siūliau (kiek pamenu) tik pasiskolinti išdėstymą - kad tai, kas yra dabar, būtų 2x2 lentelėje ir iškart viskas matytusi. Knutux 20:49, 6 Bir 2005 (EEST)
Mintis pagrindinė būtų iš to padaryti pagalbos portalą iš kur būtų galima pasiekti reikalingus pagalbos puslapius. Vaikymas būtų per 1-Pagalba, 2 - Reikalingas pagalbos puslapis, 3- jei labai norisi labai speciali pagalbos informacija (pvz., kaip konstruoti šablonus). Dabartinis vaizdas yra "košė", kurioje ta pati informacija kartojasi beveik visuose puslapiuose. Be to pagalbos puslapiai yra "paklodės", kuriose informacija išdėstyta nepatogiai (manau net labiau nepatogiai nei spaudyti per kelis linkus) - kol atskrolini iki tos vietos kuri įdomi užmiršti ko ieškojai, o jei dar pabandai pasižiūrėti į kokio pavyzdžio kodą ar taisyti tai visiškai beviltiškas reikalas. Aš tai pasižiūrėjau į programų help'us - ten aiški struktūra ir tam tikras eiliškumas išlaikytas, vientisi dokumentai būna tik pdf-iniai matyt skirti atsispausdinimui. Aišku savo minusų įnešaq tai, kad paspaudus linką gali tekti laukti puslapio pakrovimo. Jei mano idėją pasmerksit pabandysiu padaryti "wiki-ekskursiją" arba "tutorial'ą" - keletą puslapių iš eilės parodančių kaip ir ką daryti, o kiti puslapiai galės būti kaip dabar yra. Bet kuriuo atveju reikia dorotis su dubliavimusi per keletą puslapių. Dirgela 20:56, 6 Bir 2005 (EEST)
Dar galvoju, kad "naudojimosi pagalbą matyt reiktų mest iš čia kaip besidubliuojančią su "bendra pagalba", o vieną skiltį palikti nuorodai į "bendruomenę". Dirgela 09:42, 10 Liepos 2005 (EEST)
negerai, jeigu tikrai 'dubliuojasi', tačiau dabar neaišku kas su kuo - gal galim būtų tiksliau nurodyti ? --AndriuZ 16:18, 10 Liepos 2005 (EEST)

struktura 3[redaguoti vikitekstą]

Siūloma help'o struktura. Pagrindinis puslapis Help:Contents dabar jau panašiu principu ir padarytas, jei AndriuZ nepridės nuorodų ne į temą ir kur papuolė ;) Pagrindinė dalis - trečioji, ji reikalingiausia. Antroji dalis nėra labai aktuali, wp interfeisas pakankamai intuityvus, o ir internautai gudrūs, todėl čia tik dėl "pliuso" reikalingas skirsnis. Jei sutartume dėl tokios struktūros, galima būtų detalizuoti toliau, įvardinant ir konkrečius kiekvienos dalies puslapius. Dirgela 21:25, 10 Liepos 2005 (EEST)

Labai natūrali ir neprievartinė schema, sakyčiau. Ar AndriuZ sutiks? --Tractor 21:31, 10 Liepos 2005 (EEST)
Kadangi pagalbos puslapių nemažai, jie šiek tiek dubliuojasi ir pan., pabandžiau suinventorizuoti ką turime. Skirstau juos į bendriausią informaciją, naudojimosi pagalbą ir redagavimo pagalbą. Atitinkamai norėčiau organizuoti ir pagrindinį puslapį, galbūt tik paliekant informaciją apie projektą. Tai tik bandymas surinkti ir sugrupuoti esančius puslapius, kai kurie čia gal ir nepateko, nes nėra priskirti Pagalbos kategorijai. Dirgela 14:13, 9 Rugpjūčio 2005 (EEST)

AndriuZ už tai, kad situacija gerėtų :-) ir mano, kad puslapių dauginti neverta - pagrindinės temos "užkloja" problematiką. Gal net apie puslapių kūrimą kiek perdaug - dabar berods 3, geriau 1-2, ... kiek neaišku dėl kategorijų Vikipedija ir Pagalba - siūlyčiau vieną - Vikipedija. Struktūra piešinukuose atrodo neblogai, tačiau gal reiktų pradėti bandyti realizuoti bandomosose versijose - šablonuose, tuomet bus matyti? važoju pailsėt, gal geriau galvosis--AndriuZ 19:42, 10 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Turiu idėją kurti Pagalbos wikiprojektą ir iš čia iškelti diskusijas dėl struktūros, nes su pačiu Help straipsniu jos susijusios tik iš dalies.Dirgela 14:53, 24 Rugsėjo 2005 (EEST)