Vikipedijos aptarimas:Lietuvos alpinizmo bibliografija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

GNU licencija[redaguoti vikitekstą]

Šį straipsnį kuria Lietuvos alpinizmo bibliografijos autorius. Autorius skelbia tekstą Vikipedijos pasirinktos GNU FDL licencijos sąlygomis. --Jaroslavas Okulič-Kazarinas 2006-01-11

Wiki pateikimas[redaguoti vikitekstą]

Šie duomenys buvo įrašyti į failą po vieną įrašą eilutėje atskiriant laukus tabuliacijomis. Toks formatas patogus apdoroti bet nepatogus skaityti. Norėčiau paprašyti redaktorius šiame aptarime pasiūlyti patogius tokių lentelių pateikimo būdus. --Mykolas OK 2006-01-11

Wikipedia:Lentelė čia rasi pagrindinius dalykus apie lenteles. Dirgela 13:51, 21 Sausio 2006 (EET)

Enciklopedinis formatas[redaguoti vikitekstą]

Tai neabejotinai svarbi ir naudinga informacija, bet ar tikrai enciklopedijos formato? Dirgela 08:37, 15 Sausio 2006 (EET)

Man irgi buvo kilęs toks klausimas. Atsakymo neturiu. Keli alpinistai, kažkada įkopę į ne vieną didžiausią SSSR viršūnę, ėmėsi tvarkyti ir apibendrinti tos informacijos, kurią jie surinko būdami šio sporto aktyvistai. Duomenų bazę pavadino "Alpinizmo paveldu". Norėjo viešai paskelbti tą medžiagą. Pradėjo tai daryti [1] ir susidūrė su keliomis problemomis. Visų pirma, nežinia kas ir kaip ilgai mokės už serverį. Be to, Jaroslavas OK, sukūręs bibliografiją, susirūpino, kad jis turi naujų duomenų, tuo tarpu yra sudėtinga ką nors keisti serveryje. Vikipedija tarsi išspręstų abi problemas. Kiti alpinistai renka kalnuose žuvusių Lietuvos alpinistų kapų aprašymus, lietuviškas viršūnes ir kt. Tačiau tai sunku pavadinti enciklopediniais straipsniais. Gal logiška būtų sukurti straipsnių, susijusių su alpinizmu, grupę Alpinizmas/Lietuvos_alpinizmo_bibliografija, Alpinizmas/Lietuvių_įkopimai, Alpinizmas/Kalnuose_žuvusių_kapai, Alpinizmas/Lietuviškos_viršūnės, ...
Gal yra koks nors wiki įrankis, kuris padėtų redaguoti lenteles? Tada šiuos duomenis reikėtų pateikti kaip lentelę.
Šių duomenų struktūra yra duomenų bazės lentelė, todėl gal verta persikelti į kokį nors pagal GNU licenciją platinamų duomenų bazių serverį. Nežinau tokio. Parašykite, jei žinote tinkamą wikiprojektą. Po mėnesio turėčiau paleisti savo srverį. Jei Bendruomenė mano, kad tokie duomenys turi būti talpinami kitur - pasiimsiu juos pas save.
--Mykolas OK 2006-01-15 23:55
Skubėti nėra kur, tegul būna čia. Gal tam labiau tiktų wikibooks.org? Nes čia labiau į bendradarbiaujant kuriamą knygą panašu. Dirgela 06:21, 16 Sausio 2006 (EET)
šis sąrąšas yra puikus, bet ne to žanro leidinyje. Konsultantas 16:00, 17 Sausio 2006 (EET)

Formatas tinkamas, bet reikia labiau susisteminti informaciją. Enciklopedijoje gali būti publikuojami sąrašai bei lentelės. Idealiu atveju ateityje iš jų pasidaro atskiri straipsniai, kuriuose kūrybingai aiškinama ir dėstoma medžiaga. ir 01:27, 24 Kovo 2006 (EET)

Siūlau perkelti šį straipsnį į "Wikipedia" vardų sritį - pateikta informacija labai vertinga visiems ruošiantiems straipsnius iš alpinizmo srities, tačiau pati nėra straipsnis, o "Wikipedia" sritis tokiai informacijai puikiausiai tiktų. Dirgela 21:50, 22 Gegužės 2006 (EEST)
Pilnai už. knutux 07:51, 23 Gegužės 2006 (EEST)