Vikipedijos aptarimas:Bendra statistika

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

gal čia galėtų būti ir siūlomų sujungti skaičius? Dirgela 15:11, 4 Sausio 2006 (EET)

Teoriškai galėtų būti bet kokios pagalbinės kategorijos straipsnių skaičius, taip pat planuoju artimiausiu metu pridėti papildomas eilutes "be paveikslėlių", "nekategorizuotų" ir panašiai, tai jei pasiseks, nuo kitos savaitės jau bus. knutux 15:38, 4 Sausio 2006 (EET)

Panašu, kad pažymėjus kaip trintiną kategoriją, į statistiką kaip trintini papuola visi toje kategorijoje esantys straipsniai, o tai šiek tiek iškreipia statistiką.Dirgela 10:57, 17 Birželio 2006 (EEST)

Tikrai taip, tas pats ir su jungimo statistika (pažymėjus jungiamą kategoriją, skaičiuoja visus straipsnius. Rieks kada nors prisiruošti patvarkyti tai. knutux 12:13, 17 Birželio 2006 (EEST)

Pasvarstymai apie graudžias tendencijas[redaguoti vikitekstą]

Pažiūrėjus paskutinių kelių savaičių pokyčius (http://lt.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia%3ABendra_statistika&diff=332641&oldid=307585), išryškėja graudi tendencija - iš apie 2000 naujų straipsnių net 20% yra nepilnų apie gyvenvietes (čia tokie kur "Alytus - miestas Lietuvoje"), o 10% - tuščių. Taigi net 30% augimo sudaro. Tuo pačiu peržengėme 70% tikėtinai pilnaverčių (be nepilnumo žymių) straipsnių riba (dabar jau yra tik 69,67 %, nors kažkada sėkmingai augo link tikslinės 80% ribos). Na bet gal vis dar yra tikinčių, kad jei turėsime enciklopediją su 10 % straipsnių ir 90 % tuščių puslapių, kažkas ateis ir tuos 90 % pavers straipsniais? knutux 13:20, 7 Rugpjūčio 2006 (EEST)

Labai gerbiu Knutux nuomonę. Tik nežinau, kaip tuomet vertinti savo darbą dėl Lietuvos gyvenviečių - ar jas braukti šalin, paliekant tik miestus, miestelius ir seniūnijų centrus (nors pamenu, kai pradėjau kurti straipsnius apie miestelius ir seniūnijų centrus, tai buvo idėjų, kad tai amžinai nepilni straipsniai, nors „tuometinė ateitis - dabartinė praeitis“ parodė ką kita), ar kryptingai stengtis padengti bent didesniąsias gyvenvietes (pvz., virš 100 gyv.), ar išvis sustoti. Man asmeniškai gyvenviečių straipsnių dalis visos lietuviškos Vikipedijos kontekste nekelia nerimo, kadangi visi straipsnių kūrėjai gali būti tiek pat aktyvūs kitose srityse, ir gyvenviečių straipsnių dalis mažės (t.y. tai ne tik priekaištas dėl mano aktyvumo, bet gal ir dėl kitų pasyvumo). Be to, nurodant įvairių žmonių gimimo ar mirties vietas tokie „visų užmiršti kaimai“ ima ir atgyja, patekdami virtualion enciklopedijon. O visai nukrypstant į šalį, tai manau, kad lietuviams būdingas kaimo žmogaus kompleksas - daug kas gėdisi pasakyti, iš kur tiksliai kilęs, ar tai senas kaimas (nes daugelis ir nežino), kas jame gimė ar užaugo, mokėsi ir pan. - kraštotyros sritis mūsuose atrodo tik muziejininkų reikalas besąs. Čia tik šiaip - mano kukli nuomonė :). -CD
Pirmiausiai tai čia ne vieno asmens kritika, o tik akmuo į daržą asmenų, kurie laikosi nuomonės, kad reikia turėti paruoštas vietas potencialiems straipsniams. Net negalėčiau pasakyti, kad esu tos nuomonės priešininkas, bet kol kas netikiu, kad laikantis tokio požiūrio bus pritraukiama daugiau žmonių, nei atbaidoma. Be to, tinkamai taikant tą požiūrį galima būtų padaryti gyvenviečių dalį solidesne (pvz automatizuotai imti iš kur nors geografinę ir statistinę informaciją ir tuos gyvenviečių šablonus padaryti tokiais, kad užėjusiųjų nesiutinti straipsniu be teksto). O dėl kitų aktyvumo - yra panašaus aktyvumo dalyvių, tačiau jie savo aktyvumą labiau koncentruoja, todėl jei skaičiuoti straipsnių skaičiumi, tokie dalyviai gal ir nepirmautų, bet negalima nuvertinti ir jų indėlio (kalbu apie dalyvius, kuriančius biologinius straipsnius, straipsnius apie bažnyčias, verslo įmones bei verslininkus ir t.t.). knutux 15:51, 7 Rugpjūčio 2006 (EEST)