Vaizdas:Lituanica.jpg

Vaizdas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Lituanica.jpg(300 × 230 taškų, rinkmenos dydis: 8 KiB, MIME tipas: image/jpeg)

Copyrighted

Šis paveikslėlis ar vaizdas yra ekrano kadrasautorinėmis teisėmis apsaugoto filmo, ir šio paveikslėlio autorinės teisės greičiausiai priklauso filmą sukūrusiai bendrovei ir galbūt taip pat aktoriams, pasirodantiems šiame kadre. Paveikslėlį įkėlęs ar šią žymę uždėjęs asmuo tiki, kad riboto skaičiaus žemos, internetinės raiškos kadrai

laikomi kaip sąžiningo naudojimo paveikslėlis pagal LRS autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo 22 ir 24 straipsnį. Bet koks kitas panaudojimas šio paveikslėlio, Vikipedijoje ar kitur, būtų laikomas autorinių teisių pažeidimu. Išsamesnės informacijos ieškokite straipsnyje Fair use.

Failų įkėlėjams: prašom pridėti įkeliamo failo sąžiningo naudojimo paaiškinimą ir pagrindimą kiekvienu naudojimo atveju, kaip aprašyta MediaWiki:Uploadtext, taip pat neužmirštant nurodyti paveikslėlio šaltinį ir autorinių teisių informaciją.


Nuo Dariaus ir Girėno mirties (Lituanikos sudužimo) praėjo daugiau nei 70 metų. Jei fotografas ir tebegyvas, jo darbas buvo grynai techninis ir autorystė neturėtų priklausyti (čia nėra meninė fotografija). Nuotrauka dabar turėtų būti public domain, kaip ir daugelis antrojo pasaulinio karo laikų fotografijų iš Vikipedia Commons. Dėl šventos ramybės kol kas dedu, kelis metus (dabar 2005) geriau palaukti prieš pakeičiant statusą į public domain.

Ši medžiaga buvo nufilmuota Amerikos kompanijos "Fox Newsreel", vėliau parduota lietuviškai LNK kompanijai, kuri padovanojo ją Vytauto Didžiojo Karo muziejui. Ši nuotrauka (filmo fragmentas) pasirodė daugelyje tinklalapių, nelydima jokios kopijavimo teisių statusą nurodančios informacijos. Sunku pasakyti, kurios šalies įstatymai dabar galioja. Įkėlėjas mano, jog paveiksliuko naudojimas Vikipedijos tinklalapyje atitinka EU apsaugos nuo kopijavimo teisę, kiek jam ją lemta suprasti.

Rinkmenos istorija

Paspauskite ant datos/laiko, kad pamatytumėte rinkmeną tokią, kokia ji buvo tuo metu.

Data/LaikasMiniatiūraMatmenysNaudotojasPaaiškinimas
dabartinis23:06, 11 gruodžio 2005Versijos 23:06, 11 gruodžio 2005 miniatiūra300 × 230 (8 KiB)Audriusa (aptarimas | indėlis)Nuo Dariaus ir Girėno mirties (Lituanikos sudužimo) praėjo daugiau nei 70 metų. Ši nuotrauka dabar turėtų būti public domain. Dėl šventos ramybės kol kas dedu {{fairuse}}.

Paveikslėlis yra naudojamas šiuose puslapiuose:

Meta duomenys