Tarptautinis studento pažymėjimas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Tarptautinis studento pažymėjimas (angl. International Student Identity CardISIC) – tarptautinis studento pažymėjimas, išduodamas aukštųjų mokyklų (universitetų ir kolegijų) nuolatinių studijų studentams. ISIC studento pažymėjimas pripažįstamas ne vien Lietuvoje, bet ir beveik visame pasaulyje. Pateikus ISIC pažymėjimą taikomos visos studentams priklausančios transporto lengvatos Lietuvoje.

ISIC - tai ne vien studento pažymėjimas, bet ir nuolaidų kortelė, suteikianti nuolaidas daugiau kaip 120 pasaulio valstybių. Lietuvoje ISIC lojalumo programoje dalyvauja daugiau nei 600 partnerių visoje šalyje – studentai ir mokiniai gali pasinaudoti nuolaidomis daugiau kaip 1000 vietų – eidami į renginius Archyvuota kopija 2015-05-08 iš Wayback Machine projekto., kavines, pramogaudami ar įsigydami įvairių prekių, paslaugų, keliaudami, sportuodami, studijuodami.[1] 

ISIC su integruotu viešojo transporto el. bilietu[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo 2008 metų tarptautinis studento pažymėjimas ISIC pripažįstamas Lietuvos viešajame transporte, taip pat važiuojant tarpmiestiniais autobusais ir traukiniais [2]. Su ISIC pažymėjimu studentams taikoma 80% nuolaida nuolatiniams viešojo transporto bilietams, 50% nuolaida - vienkartiniams bilietams. Tarpmiestiniuose autobusuose ir traukiniuose taikoma 50% nuolaida.

ISIC parduodamas su integruotu Vilniaus, Klaipėdos ar Kauno miestų viešojo transporto elektroniniu bilietu. Turint ISIC su integruotu viešojo transporto el. bilietu, pakanka pažymėjimą papildyti norimais bilietais spaudos kioskuose ar vietose, pažymėtose viešojo transporto ženklu. Kontrolės metu tereikia parodyti vieną kortelę - ISIC pažymėjimą, kurį kontrolierius gali nuskaityti ir matyti papildytus bilietus, bei identifikuoti studento statusą.

ISIC asociacija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tarptautinė ISIC asociacija, įkurta 1953 m., yra tarptautinė ne pelno siekianti organizacija, kuri siekia skatinti tarpkultūrinį supratimą, didindama jaunų žmonių bei akademinės bendruomenės galimybes keliauti. Tarptautinė ISIC organizacija koordinuoja ISIC (International Student Identity Card) ir ITIC (International Teacher Identity Card) pažymėjimus, jų platinimą bei vystymą pasaulyje.  ISIC pažymėjimas buvo sukurtas pačių studentų (iš Danijos, Olandijos ir Norvegijos), o šiandien yra taip plačiai paplitęs, kad pasaulyje ISIC pažymėjimas yra išduodamas maždaug kas 7 sekundes. Jų dėka moksleiviai, studentai ir pedagogai gali įrodyti savo statusą bei naudotis nuolaidomis daugiau nei 129 pasaulio valstybėse.

ISIC asociacija yra oficialiai pripažinta ir palaikoma Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO), Europos kultūros instituto, Tarptautinės geležinkelių ir oro transporto organizacijos bei kitų tarptautinių institucijų. Daugiau informacijos apie ISIC asociaciją ir ISIC atstovus kitose valstybėse rasite čia.

ISIC Lietuva – vienintelis tarptautinės ISIC organizacijos atstovas, Lietuvoje turintis išskirtinę teisę išduoti ir platinti tarptautinius studento bei moksleivio pažymėjimus ISIC, pedagogo ir dėstytojo pažymėjimus ITIC.

SEB ISIC Mastercard[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

SEB bankas ir ISIC Lietuva sukūrė bendrą kortelę SEB ISIC Mastercard. Tai tarptautinis studento pažymėjimas + tarptautinė nuolaidų kortelė + tarptautinė mokėjimo kortelė. Kortelę galima užsisakyti bet kuriame SEB banko skyriuje visoje Lietuvoje.[3] Kortelė SEB ISIC išduodama aukštųjų mokyklų (kolegijų bei universitetų) nuolatinių studijų studentams ir galioja 1 metus nuo išdavimo datos. Turint šią kortelę galima naudotis visais ISIC pažymėjimo privalumais ir patogiai tvarkyti savo kasdienius finansus. Likus mažiau nei metams iki studijų pabaigos kortelė nėra išduodama. Daugiau apie šią kortelę sužinosite SEB banko puslapyje.

Išduodami kiti pažymėjimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tarptautinis moksleivio pažymėjimas Archyvuota kopija 2015-04-20 iš Wayback Machine projekto. (angl. International Scholar Identity Card, ISIC) išduodamas pagrindinių, vidurinių, profesinių mokyklų bei gimnazijų moksleiviams nuo 12 m. amžiaus.

Tarptautinis pedagogo pažymėjimas Archyvuota kopija 2015-04-20 iš Wayback Machine projekto. (angl. Internatiojnal Teacher Identity Card, ITIC), išduodamas pedagoginį darbą dirbančiam asmeniui (mokytojui, dėstytojui, profesoriui, treneriui ir kt.), nepriklausomai nuo asmens amžiaus.

Kortelės suteikia daugiau nei 40 000 nuolaidų 129 pasaulio valstybėse. Lietuvoje ISIC lojalumo programoje dalyvauja daugiau nei 600 partnerių visoje šalyje. Nuolaidomis gali naudotis studentai, mokiniai ir pedagogai turintis ISIC arba ITIC pažymėjimus. Išsamesnę informaciją apie nuolaidas užsienyje galite rasti  čia.

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. ISIC inf. Archyvuota kopija 2007-09-28 iš Wayback Machine projekto.
  2. [1] Archyvuota kopija 2012-01-28 iš Wayback Machine projekto.
  3. SEB inf. Archyvuota kopija 2009-10-01 iš Wayback Machine projekto.