Pagalba:Redagavimo konfliktas

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Peršokti į: navigaciją, paiešką

Redagavimo konfliktas – dėl techninių aplinkybių kylanti situacija Vikipedijoje, kai tą patį straipsnį vienu metu redaguoja daugiau nei vienas naudotojas. Taip atsitinka dėl to, kad beveik visus straipsnius galima redaguoti nedelsiant, t. y. be išankstinio susitarimo tarp dalyvių.

Situacijos aprašymas[taisyti | redaguoti kodą]

Dalyvis A atsidaro straipsnį redagavimui, tačiau redagavimo nepabaigus, dalyvis B atsidaro tą patį straipsnį, jį pakeičia ir išsaugo. Dėl to, technine prasme, dalyvis A teberedaguoja seną versiją ir išsaugodamas savo pakeitimus netyčia atmestų dalyvio B pakeitimus. Kad taip nenutiktų, Mediawiki programinė įranga perspėja dalyvį A, kad prieš išsaugodamas savo pakeitimus, jis peržvelgtų, ar neatmeta kitų keitimų. Viršuje rodomas langas su naudotojo B pakeitimais, o apatiniame – su naudotojo A pakeitimais.

Redagavimo konfliktą gali sukelti ir vienas naudotojas, jei jis išsaugos savo pakeitimus, o tada spausdamas naršyklėje mygtuką „atgal“, dar kartą grįš į redagavimo langą, ką nors pakeis ir išsaugos dar kartą.

Sprendimas[taisyti | redaguoti kodą]

Daugeliu atvejų vienu metu atliekami redagavimai suliejami automatiškai, tačiau jei keli naudotojai redaguoja tą pačią pastraipą, automatinis suliejimas nepavyksta ir reikia naudotojo įsikišimo.

Įvykus redagavimo konfliktui, parodoma lentelė, kurios viršuje parašyta: Išspręskite konfliktą. Tokiu atveju, arba atsisakykite savo norėtų daryti pakeitimų, arba suliekite keitimus rankomis – peržiūrėkite kito naudotojo straipsnyje padarytą redagavimą ir papildykite jį.

Konflikto išvengimas[taisyti | redaguoti kodą]

Norėdami išvengti redagavimo konfliktų, neredaguokite straipsnių, turinčių žymą {{inuse}} (Aktyviai redaguojami). Tokius straipsnius redaguokite tik tokiu atveju, jei tai yra būtina ir tai bus labai smulkus pataisymas.