Kategorijos aptarimas:Rinktiniai Vikipedijos straipsniai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar reikalinga ši kategorija?

  • Pirma tai sąlyginai dubliuoja pavyzdinius straipsnius.
  • Antra, pagal ką nusprendžiama, kad rinktinis, kai yra bent kiek pilnesnis? Ar kai būna pirmame puslapyje.
  • Trečia, stipriai padaugėja kategorijų.

Atlantas 11:10, 13 Sausio 2006 (EET)

Pati įdėja gal ir verta dėmesio - tokie lyg ir kandidatai ateityje tapti pavyzdiniais, be to patogus įrankis tiem, kurie naršo atsitiktinai, bet nenori užklysti į nekokybiškus ar pustuščius straipsnius. Tačiau dėl įgyvendinimo - klausimas ar pasirinktas geriausias. Siūlyčiau rinktinius žymėti kažkokia žyme ({{rinktinis}}, ne tiesiai dėti kategoriją (dėl lankstumo), o kas turėtų būti žymėje, tai jau nuspręsti gailma ir vėliau. Kol kas žymėje gali būti tik kategorija, vėliau galima išvis būtų padaryti tuščią žymę ir pagal ją automatiškai generuoti rinktinių sąrašą - nesiterš straipsnis papildomom kategorijom ir turėsime patogų sąrašą. Na bet čia reik dar apgalvot/apsvarstyt. knutux 11:56, 13 Sausio 2006 (EET)

Pilnai pritariu.Atlantas 12:11, 13 Sausio 2006 (EET)

Žemiau - perkeltos diskusijos iš Ooom aptarimai[redaguoti vikitekstą]

Kaip manai gal užteks vieno straipsnio iš tam tikros kategorijos (nes gi pavyzdinis)?

Jei puiki kokybė, kodėl gi nepaskelbus daugiau ? Juk didžiosiose Vikipedijose yra po keliolika istorinių, politinių, ekonominių ir kitokių straipsnių.

Tebūna svarbiausias kriterijus būtent gera kokybė, o ne procentinė kategorijos išraiška. Gerai įsiskaičius, prie kiekvieno pavyzdinio galima prikibti. Nes neišsamus etc. Juk visko nesurašysi, tad reikia atskirti esminius dalykus.

Šiuo metu savo apimtimi dauguma geriausių lietuviškos VP straipsnių negali prilygti savo išsamumu kitakalbiams str. Todėl pirmieji "pavyzdiniai" lietuviški straipsniai laikytini pavyzdiniais, nes tokių reikia turėti, o ne todėl, kad jie yra itin itin...

Tai daugiau DaBar - VP "vikimarketingo" priemonė, siekiant kažką išskirti iš "pilkos masės". Kol kas tobulų straipsnių neteko skaityti net ir angliškoje ar vokiškoje Vikipedijoje. Galima prikibti net ir ten. Tad pavyzdiniais lietuviškoje laikytini geriausi iš geresnių straipsnių :) Ooom 20:57, 12 Sausio 2006 (EET)

Ir dar tuo pačiu pavyzdiniu turi būti skelbiamas ne tik pilnas straispnis, visų baigtų gi nepaskelbsi, o vienas geriausių toje kategorijoje. Beje, kai darai pavyzdiniu uždėk apačioje prieš kategorijos įvardinimą {{featured}} tam jis ir yra. Atlantas 20:45, 12 Sausio 2006 (EET)

o.k., ačiū už dalykišką pastabą. Ooom 20:57, 12 Sausio 2006 (EET)
Hmm berods šiek tiek sumaišiau (pavyzdinius su rinktiniais) atsiprašau, tu dėjai rinktinius į kategoriją. Bet ar to reikia? Na nežinau gal tai jau buvo aptarta kur nors. Tiesiog labai padaugėja kategorijų prie kai kurių straipsnių (pridėjus rinktinius). Dar klausimas rinktinis ir pavyzdinis tas pats? Nes jei visus rinktinius (kurie buvo pirmame pslapyje.) dėti į kategoriją, tai bus baisiai daug. O jei rinktinis lygu pavyzdinis tai, pagal mane, jų turėtų būti bent po pora gal šiek daugiau daugiau iš vienos temos (bet ne tiek kiek jei mes imtume visus iš pirmojo pslapio.). Atsiprašau jei netyčia suklaidinau, bet noriu išsiaiškinti tiksliai, kad po to nebūtų netvarkos. Tu čia pavyzdinius ar būtent rinktinius kurie buvo pirmame pslpyje dėjai? Atlantas 21:08, 12 Sausio 2006 (EET)
Tų kategorijų nebus per daug, nes skaitytojui duoda daugiau aliuzijų apie straipsnio dalyką ir skatina rinktis toliau kitus naršymo variantus. Ooom 21:14, 12 Sausio 2006 (EET)

Pvz ir rinktiniai str.[redaguoti vikitekstą]

Rinktiniai straipsniai yra šiuo metu renkami į atskirą kategoriją. Jie jau tokiais buvo paskelbti, kadangi jau buvo publikuoti pirmame puslapyje. Nieko išradinėti nereikia, tiesiog surinkti, kas yra ir buvo... Ooom 21:14, 12 Sausio 2006 (EET)

Pavyzdinius reikia skelbti atskirai, tam yra specialus puslapis, kur vyksta balsavimas ir būtina žyma, kad straipsnis paskelbtas pvz. Tad čia vieno asmens iniciatyvos paskelbti straipsniui pvz nepakanka..Ooom 21:14, 12 Sausio 2006 (EET)


Klaidinantis pavadinimas[redaguoti vikitekstą]

Vikipedijos pavyzdiniai straipsniai nėra tapatūs savo kokybe tokiems kaip Wikipedia:Rinktiniai straipsniai. Pastarieji skirti tik pirmajam puslapiui ir savo kokybe neprilygsta pvz. straipsniams.

Gal reikėtų juos kažkaip kitaip pervadinti - "Rekomenduotini paskaityti", "Tai įdomu", "Paskaityk", "Geri straipsniai" arba kitaip. Ooom 21:14, 12 Sausio 2006 (EET)

Gal, tiesiog gal nereikėtų kolkas skubėti sumesti jų visų sumesti į vieną kat. Nors rinktiniai ir pavyzdiniai du pavadinimai sukelia paniava. Aš asmeniškai bučiau už tai, kad atsisakyti tos rinktinių įdėjos. Atlantas 21:24, 12 Sausio 2006 (EET)
Tuomet reikia rašyti "aukščiau", VP senbuviams. Ooom 21:30, 12 Sausio 2006 (EET)

Dėl poros priežasčių: pirma, kad f-jos šiek tiek dubliuojasi su pavyzdiniais ir skaitytojui painiava gaunasi (pvz. aš kurį laiką nesidomėjau rinktiniais ir pavyzdiniais, ir man susimaišė, o kaip tam kuris čia nė nebuvo); Atlantas 21:24, 12 Sausio 2006 (EET)

man irgi.. Ooom 21:30, 12 Sausio 2006 (EET)

antra, jei tokiu būdu siekiama sužymėti buvusius pirmame psl. tai manau nevykęs sumanimas, kadangi galima ir po pora kartu publikuoti straipsnį pirmame pslapyje, kad ir po poros metu gi dauguma pamirš jo turinį (ir ar išviso jis buvo pirmame psl.je). Atlantas 21:24, 12 Sausio 2006 (EET)

Kategorijos tikslas - surinkti straipsnius, kad iš jų vėliau būtų daromi pavyzdiniai straipsniai, nes jau tam tikra kokybė yra pasiekta, kadangi jų negėda skelbti pirmame puslapyje.

Nėra tikslas tik "surinkti"... Tikėtina, kad ateityje ateis naujų VP narių, kurie specializuosis atitinkamų rinktinių straipsnių tobulinimu ir pavertimu pavyzdiniais. Nes dabar tenka ilgai ir nuobodžiai naršyti VP, kol randi gana turiningą ir išsamų str., kurį galėtum daryti pvz. Ooom 21:30, 12 Sausio 2006 (EET)

Bet pagalvok jei per savaite tokiu būna 4 nauji tarkim rinktiniai? Tai per metus bus 220, o taip nemažai prisirinks. Na aš tai asmeniškai pasasakyčiau prieš tokios kategorijos kūrimą, nors ką gali žinoti gal kiti palaiko šią įdėją. Jei kiti palaiko, tai daryk, bet aš prieš dėl painiavos ir dubliavimosi su pavyzdiniais.
Beje, sorry, kad pratryniau dialogą taip greitai pas save kažkaip nemėgstu diskutuoti pas save ir stengiuosi laikyti švarą. :)
Archyvuojamos žinutės jiems skirtoje vietoje (archyve) gali atrodyti gana "steriliai" ir nieko "neteršti". Ooom 21:51, 12 Sausio 2006 (EET)

Atmintis ir rinktiniai str.[redaguoti vikitekstą]

Klausimas: kaip tu atrinksi, kurie buvo rinktiniai? Atsimeni? Aš pvz. ne :) gal mano bloga atmintis. Nebent daryti rinktinius per pora savaičių nuo dabar atgal bei dėti naujus ir viskas bent kolkas. (nes pvz aš neatsimenu ar Bilas Geitsas buvo rinktinis? ;) ) Atlantas 21:40, 12 Sausio 2006 (EET)
VP turi gerą atmintį - tiesiog panaršai per istorijas ir randi viską. Ooom 21:51, 12 Sausio 2006 (EET)

Siūlau naikinti šią kategoriją, o joje esančius straipsnius perkelti prie siūlomų būti pavyzdiniais. Dirgela 12:22, 19 Kovo 2006 (EET)

Pritariu, tik reikia pažiūrėti, kad perkeliamieji straipsniai tikrai tiktų būti pavyzdinių „lygio“ ir tada juos tokiais padaryti. --Atlantas 12:37, 19 Kovo 2006 (EET)