Kategorijos aptarimas:Pasaulio čempionatai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar tikrai yra kokia nors prasmė turėti kategoriją, jungiančią tokius nesusijusius dalykus kaip Pasaulio kvizų čempionatas ir Pasaulio futbolo čempionatas? Dar jei būtų jungiami tik sporto čempionatai, tai dar pusė bėdos (nors irgi nelabai reikalinga - juk jau yra kategorija "Tarptautinės sporto varžybos"), bet visokie "kvizai" tai jau visai ne prie ko. knutux 08:26, 2007 Birželio 11 (EEST)

Kas yra sportas, o kas ne pasakyti sunku - yra ir tradicinės sporto šakos, ir komandinės, ir technikos (auto-, moto-, avia-) sportas, ir šachmatai bei šaškės, dabar jau naudojamas ir terminas "kibernetinis sportas". Vienintelis dalykas jungiantis visa tai yra tas, kad visur žmonės rungtyniauja tarpusavy pagal tam tikras nustatytas taisykles. Tą patį atitinka ir pokerio, kvizų, artojų ir kitokie čempionatai, todėl manau yra tikslinga išskirti tokią kategoriją. Toli gražu ne kiekvieno dalyko rengiami pasaulio čempionatai, tam turi būti tarptautinis populiarumas ir organizacija. BBBDBV 13:01, 2007 Birželio 14 (EEST)
Na pvz futbolo atveju, visam pasaulyje tai net nevadinama čempionatu - tai yra pasaulio taurės (World Cup) varžybos, kitų sporto šakų (pavyzdžiui lengvosios atletikos) rengiami ir pasaulio čempionatai ir taurės varžybos, todėl maišyti nelabai galima. Taigi, tokia kategorija tik įneš bereikalingos painiavos, o kategorijų tikslas - grupuoti straipnsius pagal vienareikšmius kriterijus, ne atsitiktinai. knutux 13:06, 2007 Birželio 14 (EEST)
Pritariu Knutux nuomonei, turi būti aiškūs grupavimo kriterijai. Hugo.arg 13:10, 2007 Birželio 14 (EEST)

Kriterijai galėtų būti tokie:
Į kategoriją surašomos varžybos
a)Kuriose dalyviai varžosi tarpusavyje pagal iš anksto jiems žinomas taisykles, įgalinančias objektyviai nustatyti nugalėtoją (ne balsavimo ar loterijos būdu)
b)Kuriose dalyvauja dalyviai iš didelio šalių skaičiaus ir turi galimybę dalyvauti daugumos žemynų dalyviai
c)Kurias rengia tarptautinė organizacija, šalyse atstovaujama vietinių organizacijų
Taip pat gali būti ir d)Kurios vyksta reguliariai ir taisyklės mažai kinta BBBDBV 11:26, 2007 Birželio 15 (EEST)

Nelabai suprantu kam pritempinėti kriterijus, kad tik kaip nors pateisinti kategoriją? Juk jei nėra aiškaus intuityvaus kriterijaus, kategorija tikriausiai taps tik informaciniu triukšmu. Apie konkretų atvejį - kriterijai visai nekonkretūs ("daugumos", "didelio" ir t.t.), pavyzdžiui Pietų Amerikos futbolo čempionatą praktiškai galima būtų pritempti pagal tokius kriterijus iki pasaulio čempionatų, arba Pasaulio futbolo klubų čempionatas taip pat kaipo ir tiktų. Taigi, gausis daug beveik nebesusijusių straipsnių be jokios matomos naudos. knutux 11:53, 2007 Birželio 15 (EEST)