Kategorijos aptarimas:Biografijos pagal šalis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
  • Kol dar neįsibėgėjo redagavimų procesas skirstant pagal šalis, siūlau šią kategoriją pervadintį į Kategorija:Biografijos pagal valstybę, bus tiksliau ir pagal bendrą tvarką (visur rašėm valstybės). --Atlantas 15:55, 21 Kovo 2006 (EET)
  • Jei neatsiras prieštaraujančių prieš tai išsakytam pasiūlymui rytoj ketinu pakeisti kategorijos pavadinimą.--Atlantas 22:46, 21 Kovo 2006 (EET)

Šalys pasirinkta specialiai - valstybės netinka. Jei turėsime šalys nereikės Daukanto priskirti Rusijos kategorijai, tiks ir Lietuva, kuri tuo metu nebuvo valstybė, bet šalimi ją galima vadinti visada. Dirgela 23:01, 21 Kovo 2006 (EET)

Tiesa sakant, aš asmeniškai nematau skirtumo tarp šalies ir valstybės, bet gerbdamas tavo nuomone nusileidžiu, kadangi manau esi didesnis ekspertas nei aš šioje srityje ;). --Atlantas 18:12, 22 Kovo 2006 (EET)
Šalis yra sąmoningai mažiau tiksli sąvoka - Lietuvos kaip valstybės XIX a. nebuvo, tačiau pati Lietuvos kaip šalies sąvoka buvo (suprantama kaip etnografinė, lietuviškai kalbanti ar pan. Rusijos imperijos dalis).Dirgela 07:00, 23 Kovo 2006 (EET)
"Šalis" yra labiau šnek. k. paplitęs variantas, skolinys iš rus. k. "kraj". Kitakalbėse VP yra valstybės. LT veikėjų XVI-XIX a. atveju galima palikti prie "Lietuvos...", kadangi Lietuva yra ne tik valstybė, bet platesnė sąvoka (kraštas, teritorija, šalis, lietuvių/etnografinis regionas); Lietuvos valstybė tiksliai apibrėžiant vadintųsi LDK arba LR; o Daukantą and co galima priskirti ctg "lietuvių asmenybės". --Ooom 13:03, 15 Rugpjūčio 2006 (EEST)
Nieko panašaus - šalis nėra joks skolinys iš rusų kalbos, o normalus lietuvių kalbos žodis. O apie "lietuvių asmenybės" problematiką jau daug diskutuota nesinori pradėti iš naujo.--Dirgela 14:58, 15 Rugpjūčio 2006 (EEST)