Jekaterina Guseva

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Jekaterina Guseva
Gimimo vardas Jekaterina Guseva
Екатери́на Гу́сева
Visas vardas Jekaterina Guseva
Gimė 1976 m. liepos 9 d. (47 metai)
Maskva, Rusija
Tautybė Rusė
Pilietybė Rusija
Sritis Teatras, kinas, televizija
Pareigos Aktorė, dainininkė

Jekaterina Guseva (rus. Екатери́на Константи́новна Гу́сева, g. 1976 m. liepos 9 d. Maskvoje) – Rusijos aktorė, dainininkė.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Debiutas kine įvyko 1997 m., kai nusilmavo trileriyje „Gyvatės pavasaris“, atlikusi pagrindinį jaunos mokytojos Dinos vaidmenį.

Vėliau sekė kiti projektai, o išpopuliarėjo, kai pasirodė seriale „Brigada“, kurioje aktorė turėjo vaidinti pagrindinio veikėjo mylimąją. Serialas buvo teigiamai įvertintas, o Gusevai pasipylė pasiūlymai vaidinti filmuose. Npagrindinių vaidmenų gausos, aktorė ilgą laiką buvo suvokiama kaip Olga iš Brigados. Vėlesniais metais vaidino tęsinyje – „Brigada. Įpėdinis".

Ne kartą teko vaidinti istorines asmenybes, įskaitant Jekateriną I, žymių romanų herojes. J. Gusevos filmografija reguliariai pasipildydavo dramomis, romantiškais filmais ir trileriais, tačiau ilgą laiką joje buvo mažai komedijų.

2015 m. pasirodė juostoje „Nematomieji“, kurioje vaidino ir Ilja Liubimovas, Goša Kucenko ir Natalija Rudova. Vėliau aktorė kartu su jais vaidino filme „Plonas ledas“. 2019 m. filmavosi komedijoje „Naminukas“. Tais pačias (2019) metais pasirodė ir seriale „A.L.Ž.I.R.“, kuriame aktorė įkūnijo tragiško likimo žinomą operos dainininkę Sofiją Ter-Ašaturovą.

2022 m. suvaidino komedijoje „Aš noriu! Aš padarysiu!“, kurioje filmavosi Stanislavas Dužnikovas ir Valentina Liapina. Vėliau sekė melodrama „Amanat“ (2022).[1][2]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]