Eugenijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Eugenijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondas – lietuviškas paramos fondas.

Iniciatyva[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vaistinių kolektyvai ir pavieniai vaistininkai, kraštiečiai pasiūlė įkurti savarankišką organizaciją habil. dr. E. Šimkūnaitės atminimui puoselėti, kuri geriau galėtų atlikti šią misiją.

Pradžia[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Lietuvos farmacijos sąjunga, kurios nare E. Šimkūnaitė buvo iki mirties, pritarė tokiai E. Šimkūnaitės bendraminčių iniciatyvai ir 1997 m. gegužės mėn. 9 d. nusprendė pritarti jų siūlymui įkurti Eugenijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondą, priimti Fondo įstatus ir registruoti.

Steigimo metu buvo išrinkta Fondo valdyba, kurios nariais tapo 3 vaistininkai: Birutė Karnickienė (valdybos pirmininkė), Rimas Masiliūnas (pirmininkės pavaduotojas) ir Gražina Labokienė (sekretorė). Fondo prezidentas – biomedicinos mokslų daktaras, Botanikos instituto direktorius Romas Pakalnis.

Veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Fondas nuolat padeda vaikų ir jaunimo organizacijoms surengti jaunimo šventes vaistažolininkystės ir botanikos mokslų tematika, remia konkursus bei steigia prizus. Eugenijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo planuose yra dar daug įvairių projektų.

Nuorodos, šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Labdaros ir paramos fondo tinklalapis Archyvuota kopija 2006-06-15 iš Wayback Machine projekto.