Aptarimas:Trikio aprašymas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kažkaip labai rėžia ausį "Klaidos raportas", gal pavyktų pakeisti kažkuo lietuviškesniu ("pranešimas apie klaidą", "klaidos ataskaita"), gal net ir žodį klaida keisti lietuviškesniu rekomenduojamu pakaitalu (gaila nepamenu tiksliai kaip vadinasi - "trikis" ar kažkas labai panašaus - reiškia ne tik klaidas, bet ir kitokius sistemos nesklandumus). knutux 08:08, 7 Lapkričio 2005 (EET)

Ausį tai jis rėžia, būtų gerai pervardinti. "Ataskaita" paprastai būna apie atliktą darbą, čia ne visai tas. Ne kiekvienas "pranešimas apie klaidą" yra angl. bug report, bendro pobūdžio bambėjimas nėra. Trikio įrašas? Klaidos įrašas?

Gal Trikio/Klaidos aprašymas (gal ir ne 100% tikslu, bet vis ne raportas)? knutux 15:40, 18 Lapkričio 2005 (EET)

Nelabai supratau, ką ji čia turi bendro ;) --Nomad 14:39, 18 Lapkričio 2005 (EET)

Kai kurie programuotojai (ar, dažniau, jų vadovai bei programų vartotojai) būna įsitikinę, jog programoje neturi būti jokių klaidų. Jie atmeta programas, kuriose esama įvairių klaidingą darbą diagnozuoti padedančių sakinių, nes tai esą parodo, jog autorius mano klaidingą darbą iš esmės esant įmanomu. Mano supratimu, toks atmetimas yra tobulo sprendimo klaida, nes tikrai sudėtingos sistemos iš karto be klaidų parašyti dar niekam nėra pavykę. Visada turi būti testavimas, derinimas, nestabili alfa versija, daugmaž dirbanti beta ir tik tada jau galima galvot apie stabilų darbą - ir tai ne visada. Mes GNU Classpath projekte kažkada labai ilgai ir įnirtingai apie tai diskutavome kol galop bendruomenė nutarė jog jokie "tai niekad neturėtų įvykti" sistemos kode neleistini - jeigu jau vyksta kas tikrai neturėtų, reikia nutraukti viso modulio darbą. Taip mes po to nemažai klaidų radom ir ištaisėm. Sun Microsystems panašiai elgiasi (klaidų duomenų bazė atvira). O kas yra ar praeity buvo negerai su kai kurių kitų žinomų firmų įranga, gaubia didi paslaptis. Nors, kol dar ne sklerozė, pamenu, oi kiek dalykų dalykėlių būta...

Taigi mano supratimu rašymas programos be "saugiklių", kur jų reikia, yra apeliavimo į tikimybę klaida, o reikalavimas išimti esamus saugiklius - dar ir tobulo sprendimo. Audriusa 15:06, 18 Lapkričio 2005 (EET)

Ne visai, tobulo sprendimo klaida būtų tokiu atveju, jei kažkuri diagnostikos programa būtų atmesta tokiu pagrindu, kad "vis tiek visų klaidų ji neras". --Nomad 15:21, 18 Lapkričio 2005 (EET)
Pavyzdys apie diagnostikos programą iš esmės ir yra atskiras atvejis. Bendras atvejis kai programa atmetama nes "vis viena joje yra klaidų". Aiškiai trukdančias dirbti klaidas programuotojai greitai randa ir įškart ištaiso, vartotojo jos nepasiekia. Bet būna klaidų kurios pasireiškia tik sutapus keletui nepalankių aplinkybių, arba (kaip atidėta katastrofa) tiesiog ne iškart. Tokių turi visos populiarios programos, nesvarbu kas gamintojas ir kas parašė. Todėl sąlyga apie geresnės alternatyvos nebuvimą teisinga.