Aptarimas:Tadeuš Uždel

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Pagal VLKK ekomendacijas turėtų būti Uždelis... Jis taip dažnai įvardinamas ir žiniasklaidoje, pvz., http://www.zum.lt/min/Spauda/dsp_viena_publikacija.cfm?iPublikacijaID=8465 Žr.: „gramatinami ir linksniuojami Lietuvos Respublikos piliečių vardai ir pavardės, net jei asmens pase nurodyta ir nesugramatinta vardo ir pavardės forma“. (Žr. [1]).

Deja, sulietuvinus kai kurias lenkiškas pavardes, būtų sunku jas automatiškai atsekti pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos protokolus bei kitus dokumentus, o tada nebeveiktų Viki nuorodų ryšiai ir t.t. --Lazdynas 22:38, 20 Rugsėjo 2006 (EEST)
Nepagavau esmės - čia VP ar VRK dokumentų rinkinys? „Paso“ forma būtų pateikta skliausteliuose (lenk. Tadeuš Uždel), visada galima padaryti ir redirektą... Jokių problemų! O jei wiki nuododos sudėtos klaidingai, tai jas galima taisyti... --JonasS 08:32, 21 Rugsėjo 2006 (EEST)
Problemų su redirect'ais tikrai nėra, o dabartinis pavadinimas "Tadeušas Uždel" kažkoks mišraininis gaunas - reiktų arba abu sulietuvintus vardus rašyt (Tadeušas Uždelis) arba abu be galūnių (Tadeuš Uždel). Beje, google daugiausiai randa būtent "Tadeuš Uždel", tai reiktų bent jau redirect'o tokio. knutux 08:43, 21 Rugsėjo 2006 (EEST)