Aptarimas:Stumbras (gamykla)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Užrakinau, dėl redagavimo karo. Palikau neutralesnę versiją be reklamos, kadangi pagal Kas_nėra_VikipedijaVikipedija nėra reklamos leidinys. Laisvoji enciklopedija neteikia reklamos paslaugų, o joje pateikiama informacija - nereklamuojama. Vikipedijai labai svarbus straipsnio neutralumas, išsamumas ir dalykinis medžiagos dėstymas.“ Jei yra kokie nors dabartinės versijos siūlomi pakeitimai, prašome juos parašyti aptarimuose ir argumentuoti.--Atlantas 14:01, 2007 lapkričio 28 (EET)

Perskaiciau dar karta savo siulyta informacijos atnaujinima: sutinku, kai kuri info gal ir reklamine. artimiausiu metu ketinu atnaujinti gal labiau pagal Vikipedijos standartus. Vis del to siulau Jums pagalvoti tema, "kas yra reklama, kas yra faktai, ir kas tiesiog nauja informacija apie imone". Taip pat reiketu galvoti apie tai, ka noretu isvysti vikipedijos vartotojas, ar imones pardavimu buvusiu pries 2 metus info? aciu ne, jei WIKI tokio senumo info, "Ka as cia veikiu?". Kam siais laikais idomi kilometrine sios imones istorija, ir visiskai nepalikta vietos naujiems faktams, kurie yra zymiai idomesni? Kaip minejau, bandysiu pataisyti versija, bet jei tada bus versija baninama, prasysiu tikrai argumentuotos nuomones del jos istrynimo.

Iš anksto patariu nenaudoti tokių teiginių ir būdvardžių kaip "stiprus brendas", "neabejotina", "sparčiai", "reikšmingos reformos", "sėkmingai prisitaikyti", "sėkmingi produktai", "efektyvus marketingas", "klostosi sėkmingai", taip pat info apie planus, jei iškart nenurodysi šaltinio. Visa tai geriausiu atveju yra beletristika, o paprastai suprantama kaip reklama.--Dirgela 22:02, 2007 gruodžio 12 (EET)

As jau esu paruoses nauja versija, kuria noreciau ideti. taciau straipsnis uzrakintas. tad matyt turintys teise manau galetu unlockinti straipsni, nes diskusija jau kaip ir ishspresta (kalte pripazinta:) -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Justinho (aptarimasindėlis)

Nauja versija ikelta, jei turite pastebejimu butinai sakykite. Butu saunu kad jei kas nepatinka neanuoliuotumete - o redaguotumete ir pagristumete savo nuomone. Aciu -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Justinho (aptarimasindėlis)

Sveiki, Esu atstovė iš Stumbro. Bandžiau pakeisti straipsnį, nes jis gerokai pasenęs, istoriniai faktai neatitinka realybės. Deja, kažkodėl pakeitimai buvo išmesti. Straipsnis buvo visiškai neautralus, praktiškai vien istorinė faktinė medžiaga. Būtų labai puiku, jei, kas nors atsakytų man, kodėl taip atsitiko. Manau, kad visos wikipedia esmė prieinama ir teisinga informacija.

Dėkui. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 213.226.167.131 (aptarimasindėlis)

Gerai būtų, kad užsiregistruotumėte, ir taip pat rašydami savo pasisakymus į aptarimų puslapius pasirašytumėte padėję ~~~~ savo pasisakymo pabaigoje. Kas dėl pakeitimu apie kuriuos pakeitimus kalbate? --Vpovilaitis apt. 10:46, 2009 rugpjūčio 26 (EEST)

del teksto keitimo[redaguoti vikitekstą]

Sveiki,

Atsiprašau, kad buvau neprisiregistravusi. Taigi, vėl pakeičiau straipsnį apie AB "Stumbras". Mat prieš tai buvusiame straipsnyje aptikau keletą netikslumų, o pati informacija buvo itin pasenusi. Tikiuosi, kad pakeitimas atitiks visus Wikipedia'ios reikalavimus bei kriterijus ir nebus vėl ištrintas. O jeigu vėl jis bus taisomas, labai norėčiau, kad čia būtų nurodomos priežastys kodėl.

Dėkui,

"Stumbro" atstovė Vaida

Jūsų keitimą atmečiau, nes iš straipsnio buvo ištrintos lentelės, tekstas nevikizuotas, su kalbos klaidomis. --Homo 15:57, 2009 rugpjūčio 27 (EEST)
Sveiki malonu, kad prisidedate prie lietuviškos Vikipedijos kūrimo. Jūsų straipsnio versijai trūksta „enciklopedinio“ stiliaus, tokie teiginiai kaip: „Tai buvo viena iš moderniausių tuometinių degtinės bendrovių visoje Rusijos imperijoje.“ ar „...turėjo ypatingai geras anglies...“ prieštarauja neutraliam požiūriui ir turėtu būti įrodoma šaltiniais.
Taip pat jai palygintumėte [1] ir [2] jūsų versijoje pateiktas grynas tekstas be vidiniu Vikipedijos nuorodų, kas labai apsunkina teksto skaitymą kitomis susijusiomis temomis.
Na ir tiek vienas tiek kitas straipsnio variantai neturi nei vienos nuorodos į patikimus šaltinius, tad straipsnyje pateiktų faktų patikrinti neįmanoma, pvz.: „Jie nepripažino jokios degtinės ir kitų stipriųjų alkoholinių gėrimų gamybos“ ir daugelis kitų teiginių. Justass 16:13, 2009 rugpjūčio 27 (EEST)

Dėkui už paaiškinimus. Visa šita mano įkelta informacija yra panaudota iš "Stumbro" istorijos knygos, kurią rašė žinomas Lietuvos istorikas. Knygoje surašyti visi šaltiniai. Jeigu reikia jų, juos surašysiu straipsnio gale, nes visus faktus galima patikrinti. Dėl kalbos klaidų - nesutinku, nes jų neradau tekste. Dėl lentelių - taip, jas reikėtų ištrinti, nes jos skelbia 2004 metų duomenis. Tai labai pasenusi informacija, o apdovanojimų "Stumbras" turi daug naujesnių. Kadangi jie taip greitai keičiasi, nemanau, kad iš viso juos reikia čia dėti. Taip pat keistokai skaitytojui turėtų būti informacija apie 2006 -ųjų metų "Stumbro" apyvartas. Nuo to laiko praėjo jau trys metai ir situacija yra visiškai kitokia. Gerai, perdarysiu tą straipsnį pagal wikipedia reikalavimus. Tikiuosi jo nebeištrinsite. Dėkui. Vaida

Informacijos jokiu būdu negalima tiesiog imti ir nurašyti iš kokios nors knygos, nes tai laikoma autorinių teisių pažeidimu. Reikėtų sukurti teksto atpasakojimą (būtinai sausu moksliniu stiliumi).
Iš kalbos klaidų galima būtų paminėti „taip vadinamas“ (turėtų būti „vadinamasis“). --Homo 16:09, 2009 rugsėjo 3 (EEST)

Aišku, kad negalima. Tačiau minėta knyga yra parašyta AB "Stumbras" užsakymu. Visas teises į knygą turi AB "Stumbras" :) Žodžio junginio vartojimas "taip vadinamasis" tame kontekste, kuriame jis buvo panaudotas, būtų kalbos klaida :) Sėkmės !

Tai, kad AB "Strumbras" turi visas teises į knygą, nieko nekeičia. Argi knyga licencijuota pagal laisvąją licenciją? Labai nustebčiau, jei taip būtų...
Pastabą dėl kalbos klaidelės turbūt ne taip supratote. "Taip vadinamas" keičiamas į vienui vieną žodį "vadinamasis". Jokių "taip" nereikia... :-) --Homo 15:12, 2009 rugsėjo 10 (EEST)

Dėkui už pastabą :)