Aptarimas:Rusijos teritorija ir gyventojai iki slavų

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Straipsnio pavadinimas[redaguoti vikitekstą]

Ar ne per ilgas pavadinimas? Gal geriau būtų Rusija iki slavų?

Kol kas bandau jį išmėtyti į atskirus straipsniukus, nes kaip vientisas jis beviltiškas. Dirgela 20:51, 4 Sausio 2006 (EET)

tokio dar nematęs[redaguoti vikitekstą]

turėtų būti Dabartinės Rusijos teritorija ir gyventojai iki slavų, kad būtų aišku apie kurią Rusią kalbame. Rusų identifikavimas labai sudėtingas -prof.Z.Zinkevičius, pasakojo, kad jam berods au šviesaus atminimo prof.Toporovu taip ir nepavyko lokalizuoti Rusijos ištakų pagal hidronimus. Nieko nuostabaus prisiminus buvimo Europos viduryje kainą - persų, skitų karai, ...gotai, hunai...invazija į rytinių baltų žemes iš pietų...į fino-ugrų žemes...kovos su germanais...jotvingiais, Lietuva, mongolais-totoriais ir t.t. -Jermako vadovauta ekspansija į Aziją..-tai turėtų būti atspindėta. Atrodo, slavų-rusų pradžia kažkur prie Dunojaus ir gana ankstyva - labai jau archaiškos tik jiems būdingos leksikos esama... Turbo 16:39, 2 Vasario 2006 (EET)

Vis tik nemažas redaktorių indėlis į tekstą. Ar nėra istorikų, galinčių sutvarkyti straipsnį? --Mykolas OK 10:32, 2007 Gegužės 15 (EEST)

Jau sutvarkyta - prasmingos dalys buvo paimtos ir jų pagrindu sukurti nauji straipsniai.--Dirgela 22:47, 2007 Gegužės 22 (EEST)