Aptarimas:Prokalbė/Proto-kalba

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Pabandykime rašyti pavadinimą be minusiuko, o tai taip norisi skaityti be jo "proto kalba" (nors tai ir turi semantinę prasme, tačiau kitokią...) .... Kaip Prototechnika ... :-) Loreta tai dariau dėl tradicijos iš engl. http://en.wikipedia.org/wiki/Proto-language Turbo 12:12, 6 Vasario 2006 (EET)

Gal geriau lietuviškai tiktų "prakalbė" (analogiškai kaip pramotė, Praamžis), - nes tokiais atvejais vartojama arba "pro-" (protėvis, prosenelis - juk nesakome proto-tėvas, proto-senelis) arba "pra-"...., Loreta Matai, kaip yra -lyg toks dalykas tampa interterminu su kalbų prototipo atspalviu. Privalumas - nesimaišo su prokalbe,labiau skiriasi...Turbo 15:50, 6 Vasario 2006 (EET)

to admin:Help[redaguoti vikitekstą]

kaip padaryti, kad viršuje atsirastų nuoroda english ir nereikėtų per nuorodą eiti į wiki english atitikmenį, o paprastai per english viršuje - dėkingas Turbo 12:18, 6 Vasario 2006 (EET)

Kaip padaryti viršuje - nežinau. O padaryti taip kaip visuose straipsniuose (standartinėje aplinkoje - kairėje prie nuorodų "Kitomis kalbomis") labai paprasta - tereikia rašyti [[en:Proto-language]] (geriausia - straipsnio gale). knutux 12:28, 6 Vasario 2006 (EET)

pats buvau padaręs - nepamačiau, nes naktį ilgai dirbau...uf...bet tik į naudą - geriau įsiminsiu. DėkuiTurbo 12:45, 6 Vasario 2006 (EET)

Turime 2 straipsnius apie tą patį - Proto-kalba ir prokalbė. Siūlau jungti į vieną (gal geriau į prokalbę, nes terminas lietuviškesnis) Nevidonas 17:24, 2007 Balandžio 26 (EEST)

Įsiskaityk į abu, jie tikrai ne apie tą patį, tačiau proto-kalbos sąvoka man atrodo sugalvota straipsnio autoriaus.--Dirgela 22:51, 2007 Balandžio 26 (EEST)