Aptarimas:Primatas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Siūlau pakeisti iliustraciją, šitam skyriui labiau tiktų šiuolaikinių primatų nuotrauka, o šią panaudoti kitoje vietoje. Algirdas 17:50, 6 Sau 2005 (UTC)
Kažin kaip turi būti "karlikinės" ar "nykštukinės"? Nieko apie pačias bezdžiones neišmanau, bet "karlikinės" skamba labai keistai ;( Dirgela 19:39, 6 Sau 2005 (UTC)
Ir man šis pavadinimas nepatinka, todėl pataisiau. Bėda ta, kad primatams nėra unifikuotų lietuviškų pavadinimų, todėl įvairiose literatūrose įvairiai ir vadinami. Bus problemų ir su jūrinėmis žuvimis, tropikiniais paukščiais. Algirdas 20:11, 6 Sau 2005 (UTC)
Algirdai - kaip čia su tuo antklasiu yra - aš iš kažkur nukopijavau "Amniota", o vokiškoj žiūriu überordnung nurodytas - Kiefermäuler (Gnathostomata). Ar tai tas pats, ar skirtingos klasifikacijos, ar aš čia klaidingai nukopijavau lentelę darydamas? Dirgela 06:19, 19 Sau 2005 (UTC)


Ropliai, paukščiai ir žinduoliai priskiriami tikrųjų sausumos stuburinių, arba amniotų antklasiui, o šis priklauso stuburinių potipiui, o tas chordinių tipui. Todėl lentelė gera ir jokios klaidos nėra.Algirdas 07:20, 19 Sau 2005 (UTC)