Aptarimas:Pasta

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Šiame straipsnyje sumaišyta ne tik bet kas, kas Lietuvoje vadinama pasta, bet ir tai, kas pasta vadinama kitose šalyse, o Lietuvoje (ir lietuviškai) – visiškai ne (makaronai, lazanja). Manau, straipsnis turėtų būti apie pačią medžiagą ar būseną ar kas tai techniškai yra, visus angliškai pasta vadinamus produktus reikėtų pašalinti, taip pat pašalinti brand names (Okeanas), nes čia beveik tas pats, kas prie straipsnio Aerozolis išvardinti purškiamų dezodorantų brandus. --Nomad 09:41, 2007 Liepos 10 (EEST)

Makaroniškąją dalį performulavau. Bet šiaip ji turėtų būti todėl, kad žargoniškai pasta makaronus ir pavadina. Pvz.:
„Lietuviams vieni mieliausių patiekalų jau tapo pasta, ravioliai ar lazanija, tačiau naujajame Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje balandžio 1 d. pradedančiame veikti „Nesė Casino“ bare...“ Virtuvės paslaptys
„Mama, mia! Itališka pasta, ruošiama tik iš itališkų miltų, rankomis daromi įvairių rūšių bei formų makaronai...“ Aš madingas!
Pasta „Okeanas“, kiek suprantu, nėra brandas. Tai toks keistas produkto pavadinimas. Įtariu, kad bijojo pavadinti pasta iš vėžiagyvių (nes žmonės nevalgys, vėžiukai tai beveik kaip vabalai? :) ), o vadinti žuvies pasta būtų buvę melas. Tai pavadino pasta „Okeanas“. Padariau straipsnelį pasta „Okeanas“, bet neturiu šaltinių citavimui, o internete jų kol kas neradau. --rencas 11:09, 2007 Liepos 10 (EEST)

Puikiai, dabar jau žymiai geriau :) Tik tas Okeanas, nesvarbu brandas ar ne (gal netinkamą žodį panaudojau), vis tiek tai yra konkretaus produkto pavadinimas. Abejoju ar tinka čia jį minėti (tai tik mano nuomonė) --Nomad 11:17, 2007 Liepos 10 (EEST)

Tik nuorodinis gali būti.--Vaidila (aptarimas) 11:57, 6 balandžio 2024 (EEST)[atsakyti]