Aptarimas:Narkotikų prevencija Lietuvoje

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Šis straipsnis buvo sukurtas dėl to, kad ir wiki turi būti pateikta objektyvi informacija apie realią situaciją narkotikų kontrolės ir prevencijos srityje, o taip pat dėl nekonstruktyvios diskusijos straipnio Narkomanija vertinant realią situaciją ir valdžios veiksmų efektyvumą.-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 195.182.67.130 (aptarimasindėlis) 2008 gegužės 3, 19:48 ((EEST)

Dar kartą paskaitykite čia apie vertinimus enciklopediniuose straipsniuose: Wikipedia:Neutralus požiūris. Daugiau nieko nekomentuosiu. Siggis 19:51, 2008 gegužės 3 (EEST)

Paskaičiau, ką siūlėte dėl Qwarc sunaikinto straipsnio Narkotikų prevencija Lietuvoje- ten parašyta, kad - Tačiau pabrėžtina, kad straipsniuose galima pateikti „faktus apie nuomones“. Pavyzdžiui, nors ateistai ginčija teiginį „Dievas yra.“, o teistai - teiginį „Dievo nėra.“, teiginiai „Šv. Tomas Akvinietis teigė, kad Dievas yra.“ ar „Karlas Marksas teigė, kad Dievo nėra.“ nėra rimtai ginčijami ir gali būti pateikiami Vikipedijoje. Taip pat galima pateikti argumentus, kuriais grindžiama viena ar kita nuomonė. Pastebėtina, kad tokie teiginiai paprastai būna lengvai patikrinami ir dėl to atitinka taisyklę Wikipedia:Patikrinamumas.

Iš pradžių straipsnyje Narkomanija buvo pateiktas akivaizdus ir plačiai žinomas faktas straipsnyje, kad valdžia neefektyviai vykdo narkotikų prevenciją, o po to reikalaujant Hugo citatos, buvo pacituota Seimo komisijos pirmininkė, ir neįtikus Hugo, netgi Valdas Adamkus, kuris piktinosi neefektyviu antinarkotinių lėšų panaudojimu, ir visa tai pilnai atitiko faktą apie nuomonę bei objektyvumą, t.y. atitiko neutralumo ir patikrinamumo reikalavimą, todėl iš esmės nesutinku su jūsų pastaba ir laikau ją kabinėjimusi, o tai - wiki taisyklių nežinojimas nedaro garbės wiki administratoriui. Kadangi, minimas straipsnis skirtas Narkotikų prevencijai Lietuvoje atitko ir reikšmingumo reikalavimus, taigi susimokiusių Hugo, Qwarc, jūsų ir Dirgėlos veiksmus tenka laikyti ginančius Kirkilo pozicijas, t.y. ne neutraliais ir neobjektyviais, o blokavimus paremtus ir demagogija, t.y. akivaizdžiai piktnaudžiauta administratorių pareigomis.

Na niekam neleisim padaryti vikipedija kažkiokiu politinių tiesų ruporu. Siūlome kelti kandidatūras į seimą ir ten dėstyti savo tiesas. Viskam turi būti vieta ir laikas. Čia, kaip minimum, ne vieta--Qwarc 20:34, 2008 gegužės 3 (EEST)
Vikipedija nėra vien straipsnių rinkinys apie fosilijas ar mineralus, o joje cituojamas ir Winston Churchill ir kiti politiniai lyderiai - wiki taisyklėse aiškiai nurodyta, kad straipsniuose yra priimtini faktai apie nuomones. Pateikta Prezidento nuomonė šiuo atveju rėmėsi tiek objektyvia statistika, valdžios veiklos analize, tiek ir jo patarėjų darbu. Taigi, naikindami informacija apie Valdo Adamkaus pareiškimą dėl neefektyvių valdžios veiksmų antinarkotinėje veikloje jūs pats laikotės ne neutralios, o priešiškos pozicijos Lietuvos Respublikos prezidento atžvilgiu ir dangstote Kirkilą. Jūs sunaikinote šį straipsnį skirtą narkotikų prevencijai teigdamas, kaip ir Hugo sunaikindamas straipsnį apie Kauno skerdiką, kad jis neatitiko reikšmingumo kriterijų. Jūs vėl esate neteisus, nes wiki reikšmingumo minimalus kriterijus yra dešimt straipsnių, o narkotikų prevencijai, kaip ir kauno skerdikui yra skirta ne viena dešimtis straipsnių - žr Prezidento pareiškimą, seimo medžiagą, Narkotikų kontrolės departamento tinklalapį, sveikatos apsaugos, švietimo ministerijoa, Dialogo laikraštį, policijos žurnalą... - pagaliau ir man tekę rašyti spaudai šia tema... o kur dar užsieninė, ES, ntgi NATO medžiaga,,,Taigi, iš esmės nesutinku su jūsų veiksmais, beje, grubiai pažeidusiais wiki taisykles. Reikšmingumo ir neutralumo kriterijus atitinkančio straipsnio - informacijos sunaikinimas pagal wiki apibrėžimą, tai yra vandalizmas, o0 už jį privalote būti blokuotas. Kadangi nesitikiu, bent kokio teisėtumo ir pagarbos elementarioms taisyklėms iš susimokiusių wiki admin pusės - negali juk visi jie nežinoti elementarių taisyklių, ir beveik neabejoju, kad būsiu blokuotas, tai paaiškinu, kad mažiausiai, jūsų atlikta vakarykštė veika yra ne tik elementarus chuliganizmas viešoje erdvėje - sunaikinote nuorodas apie eilės pasišventusių nevyriausybinių organizacijų triūsą - o tai bet kuris teisininkas kvalifikuos kaip visuomenės negerbimą, kas ir yra chuliganizams, bet ir Lietuvos respublikos Prezidento įžeidimas už kurį yra numatyta konkreti atsakomybė - Pagal Administracinį teisės pažeidimų kodeksą (ATPK) dėl Prezidento garbės ir orumo įžeidimo gali grėsti įspėjimas ar bauda nuo 1 tūkst. iki 2 tūkst. litų. Jūs šią kampaniją vykdėte ne vienas, o su savo bendrais - taigi įklimpote niekdirbiai - už bendrininkavimą taip pat yra atsakomybė.-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 78.62.11.65 (aptarimasindėlis) 2008 gegužės 4, 21:53 (EEST)
Dar vienas pasisakymas apie nieką...--Qwarc 22:17, 2008 gegužės 4 (EEST)