Aptarimas:Linijiniai šokiai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dėl neteisingos informacijos straipsnyje[redaguoti vikitekstą]

Sveiki radau daug klaidinančios informacijos straipsnyje "Linijiniai šokiai". Su wiki redagavimu nesu susidūręs, dėl to kreipiuosi į jus klausdamas patarimo kaip reikėtų elgtis pastebėjus tokius netikslumus:

DĖL NETIKSLUMŲ Straipsnyje daug netikslumų. Pirmosios linijinių šokių varžybos buvo suorganizuotos JAV, jas organizavo United Country Western Dance Council UCWDC. Šaltinis: www.ucwdc.org. Ir tik vėliau, tos pačios organizacijos veiklai plečiantis, varžybos pradėtos rengti ir Europoje.

DĖL FEDERACIJŲ IR PASAULIO ČEMPIONATŲ

Pasaulyje egzistuoja kelios linijinių šokių organizacijos, kurios rengia pasaulio čempionatus: UCWDC, WCDF, WDC. Todėl nėra tokio dalyko kaip "pasaulinės linijinių šokių varžybos", yra varžybos, kurias organizuoja atskiros organizacijos (asociacijos, federacijos). Nėra ir "pagrindinės linijinių šokių būstinės", kiekviena organizacija turi savo "būstinę". WCDF- Olandijoje, UCWDC turi atstovybes net keliose Europos valstybėse. šaltinis: http://www.ucwdc-europe.com/index.php?option=com_content&view=article&id=25&Itemid=26

DĖL KANTRI IR LINIJINIŲ ŠOKIŲ PRADININKŲ

Kantri stiliaus muzika ir šokiai egzistavo Lietuvos mokyklinėse ir studentiškose scenose jau 1975-1980 metais. Kas pirmieji pradėjo juos šokti Lietuvoje yra nežinoma. Straipsnyje paminėtos moterys galėtų būti vadinamos vienos iš "linijinių šokių klubinio gyvenimo Lietuvoje pradininkių". Yra viešai žinoma, kad pirmoji linijinių šokių klubinė gyvenimą skatinti pradėjo žinoma linijinių šokių mokytoja iš Latvijos Iveta Kalnina (Šaltinis: www.linedance.lv), Šokio Populiarinimo Centras (Šokių mokytojas Vaidas Ščepkauskas, www.sokis.lt) ir šiek tiek vėliau LINEDANCE.LT kolektyvas. Tikslios datos nėra žinomos. 

DĖL PASAULIO LINIJINIŲ ŠOKIŲ ČEMPIONŲ Jau minėta, kad taip vadinamus "Pasaulinius linijinių šokių čempionatus" rengia bent trys organizacijos: UCWDC, WCDF, WDC (Masters in Line). Kiek man žinoma Gintarė Kirklytė yra iškovojusi šį titulą tik WCDF organizacijos rėmuose. Beje ši organizacija nėra pripažinta tokių gerai žinomų struktūrų kaip IDSF (International Dance Sport Federation), IOC (International Olympic Committee).

PASTABA Visas straipsnis yra ne tikslus, klaidinantis ir reklaminis. Kai kur yra tiesiog nusišnekama PVZ.: "Kiekvienas šokis turi skaičiavimus" ir vėliau paaiškinama "skaičiavimas yra būgnų skaičius". Ir toliau: "Būgnų skaičius yra kiek judesių, bet judesys gali būti ir tarp būgnų".

Siūlyčiau straipsnį nakinti arba gerokai patikslinti.

Laukčiau jūsų patarimų,

Pagarbiai,

V.