Aptarimas:Kosmologija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Dėl filosofijos nesu tikras, tačiau religija kosmologijos netiria. Grubiai tariant, ji tiesiog susigalvoja kosmologinius paaiškinimus pagal skonį. Ne grubiai tariant, religinė kosmologija vystosi natūraliai priklausomai nuo daug faktorių (bendruomenės gyvenimo sąlygos ir būdas, etc.) Tačiau jokiu būdu nieko netiria. Dar neteko girdėti apie Vatikano finansuojamus stebėjimus ar eksperimentus, norint įsitikinti Dievo egzistavimu ;) Nomad 04:11, 30 Geg 2005 (EEST)

Atskyrimas tam, kad kosmologija nėra kažkoks vieningas mokslas turintis kelias disciplinas. Įvairios tos „disciplinos“ tarpusavyje dažniausiai neturi beveik nieko bendro, jų teiginiai prieštarauja vienų kitiems ir taip toliau. Vienintelis juos vienyjantis dalykas yra tai kad susiję su kosmologija :) Palyginimui visas mokslo disciplinas vienyje tas pats mokslinis metodas o jų teiginiai ir principai tik papildo viena kita. --Nomad 15:20, 2008 lapkričio 11 (EET)

Čia tik labai slidus formalumas. Disciplinų sudėjimas į vieną skyreli nebūtinai reiškia, kad jos turi labai glaudžiai tarpusavyje sietis. Juk esmė yra kosmologija. Tas pats būtų teigti, kad po vienu skyreliu "gamtos mokslų disciplinos" sukišti fizikos ir biologijos, nes iš pažiūros tai du skirtingi dalykai, bet visgi juos vienyja tai, kad jie yra gamtos mokslai :) – Andrius // 16:15, 2008 lapkričio 11 (EET)
Gal tada bent pervadinti skyrių į „Kosmologijos tipai“? Arba „Kosmologija įvairiose srityse“ ar dar kaip geriau --Nomad 16:26, 2008 lapkričio 11 (EET)
Gal ir geriau tiktų "kosmologijos tipai", bet gal dar galima rasti kažkaip moksliškiau skambantį žodžių junginį :/ – Andrius // 19:11, 2008 lapkričio 11 (EET)