Aptarimas:Konstantinas Nekvedavičius

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.


Naudotojui "Creative":

Dr. K. Nekvedavičius ne tiktai dalyvavo numalšinant 1920 m. vasario 22 d. - 23 d.. ginkluotą bolsevikų agituotų kareivių sukilimą, bet porą dienų prieš (vasario 16 d.) sutrukdė bolševikų planuotą valstybės perversmą - ir išgelbėjo valstybę. Joks naudotojas turi teisės nuslėpti svarbiausius istorinius faktus Lietuvos Istorijoje, (prašau žiurėti "Lietuvių Enciklopediją, XXXVI t. 408 psl." - cituoju: "sutrukdė Vasario 16 kariuomenės parado proga komunistų planuotą perversmą", toliau iš Kauno Apskrities Viršininko Administracijos tinklapio - cituoju: "K. Nekvydas – Nekvedavičius 1920 metais sutrukdė vasario 16 –osios kariuomenės parado proga komunistų planuotą perversmą". Dėl to ir sugražinau nepagrįstai ištrinta informaciją.


Dabar sugrazino istrinta informacija.


Del nuotrauku

Sveiki,

Ar galite padeti sutvarkyti 1939 m. ir 1940 m. nuotraukas?


Del pakartotinu nauju naudotoju aptarimu

Sveiki,

Man atrodo, kad reikejo del to, kad naudotojas "CD" pazymejo straipsni kaip "taisoma straipsni". Ka daryti? Jeigu Jusu nuomone svarbi informacija dingo, galite atstatyti tokia informacija - iki kito naudotojo aptarimo. Jeigu straipsnis tvarkoj, kodel kiekviena karta atsirado nauju naudotoju zymes ir aptarimai?

CNekvedavicius

"Sveiki,

ar tikrai reikia taip smarkiai apkarpyti straipsni Konstantinas Nekvedavičius? Manau salinimo metu dingo dalis svarbios informacijos. Naudotojas Creative jau pakankamai neblogai buvo sutvarkes straipsnio stiliu. eLNuko 11:42, 2007 gruodžio 19 (EET)"


Žymė Šablonas:GCheck visiškai nepateisinama. Straipsnis tinka enciklopedijai, o jeigu "prieškarinis stylius" kažkam nepatinka (gal iš tikrųjų straipsnio tematika nepatinka), tai absolučiai joks pagrindas, pažymėti straipsnį žyme Šablonas:GCheck.

Straipsnio autorius (Kristijonas Nekvedavičius) gyvena Vokietijoje, yra baltistas, enciklopedininkas, žodynininkas, vertėjas ir leidėjas.

Del GCheck zymes[redaguoti vikitekstą]

Idedu savo atsakyma straipsnio autoriui (pries tai jis buvo issiustas jam el. pastu):

Sveiki,

Minimas straipsnis yra kupinas stiliaus klaidu ir nevartotinu junginiu, pvz:
"buvo grynai lietuviška, būtent: Nekvydas", turetu buti "buvo lietuviška – Nekvydas"
"K. Nekvedavičius be kita ko yra išėjęs šiuos mokslus", turetu buti perfrazuotas visas sakinys, pvz. " K.Nekvedavičius mokesi ten, ten ir ten"
" baigęs /cum laude/ Kaune Vytauto Didžiojo universitetą medicinos gydytojo laipsniu", turetu buti "baigė Kaune Vytauto Didžiojo universitetą ir gavo medicinos gydytojo laipsnį"
Ir taip toliau.

Patikekit, tikrai nenoriu sumenkinti nei aprasomo zmogaus nei straipsnio autoriaus, taciau manau kad enciklopediniai straipsniai turetu buti parasyti be klaidu.

Savo pasiulymu "perrasyti straipsni" turejau omenyje perrasyti stiliaus poziuriu, nekeiciant ir nemazinant turinio.

Su pagarba

eLNuko

Taip, enciklopediniam stiliui keliami tam tikri reikalavimai, pvz., jame neturi būti neinformatyvių žodžių ar junginių (kaip be kita ko), vengtina emocinių išgyvenimų, vartojami bendrinės kalbos žodžiai vietoje aiškių tarmybių (tautinis susipratimas jau seniai žinomas kaip tautinė savimonė, lietuviškas vaidintojas ilgainiui patapo aktoriumi) ir pan. Enciklopedija yra visų pirma informacinis kūrinys, o tik antroje (ar dar kurioje) vietoje literatūrinis. CD 09:25, 2007 gruodžio 19 (EET)