Aptarimas:Kempiniečiai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Sveiki, mano nuomone, reiktu pakoreguoti: Papedgrybiai->kempinieciai->kempininiai->Lietuvos kempininiu grybu gentys: prie isvardintu genciu yra trumpi aprasymai, o tuo paciu dar iejus i kiekviena genti vel aprasymai. Gal pirmaji aprasyma ikelti i vidu, tuomet ten galima butu pildyti ar dar labiau smulkinti, jei prireiktu.

Negalima maisyti pagal sistematika. Eiles taksonas yra aukstesnis uz seimos, todel daznai eiles aprasymas yra bendras kelioms seimoms kaip siuo atveju kempinieciai. Taciau seimu aprasymai gali skirtis. Tik tais atvejais kai seima yra monotipine, tai yra tik viena seima, viena eile- tada uztektu vieno aprasymo. Lietuvos kempininiu grypu gentys - tai tik trumpa informacija, iejus i vidu bus galima isamiau aprasyti ir iliustruoti genciai priklausancias ivairias rusis. Tokia yra mokslines taksonomijos tvarka. Algirdas 14:58, 17 Kov 2005 (UTC)

Straipsnius apie grybus imu iš gana senos (1986 m.) knygos. Gali būti kai kas pasenę, pataisykit ar ištrinkit. Tuos tekstus kurie bus tinkami, pakoreguosiu, sudėliosiu skliaustelius ir pan. Dar turiu tekstus: "ūmėdės", "aukšliagrybiai", "trumai", "grybų maistinis paruošimas: džiovinimas, marinavimas ir t.t.", "apsinuodijimas grybais". Ar reikia? Jouli 17:30, 17 Kov 2005 (UTC)

Straipsnius gali sutvarkyti, išskirti naujas pastraipas, po truputį paskaidyti, kad nebutu toks ilgas istisinis, uzdeti ant pavadinimu hiperlinkus, ismesti gal kokias nereiksmingas neenciklopediskas vietas. Veliau as sistematika patvarkysiu, nes ji sioj knygoj yra pasenusi, galesiu ir atspaudintus tekstus apie rusis sukiloti i reikiamas vietas. Tad pirmyn. Algirdas 17:43, 17 Kov 2005 (UTC)
Gal nesupyksit, jei priminsiu, kad naudojantis įvairiomis knygomis reiktų atkreipti dėmesį į autorines teises, t.y. naudojantis informacija iš tų knygų nepažeisti autorių teisių. Dirgela 05:01, 18 Kov 2005 (UTC)
Kiek suprantu Tarybų Sąjungoje išleistiems kūriniams neribojamos autorinės teisės (nepamenu dėl ko), tai jei iš tų laikų, tai viskas lyg ir tvarkoj. Knutux 06:47, 18 Kov 2005 (UTC)
Nu čia tai labai suabejočiau, nors ir nespecialistas - autorinės teisės galioja visiems "Studijos", "Rondo" "Anties" ir pan. kūriniams, tas pats atitinkamai ir su knygom manau. Kitas klausimas būtų prieškarinės knygos. Dirgela 15:39, 18 Kov 2005 (UTC)
Čia mane tikriausiai suklaidino Commons puslapiuose rasta licenzija, kurioje sakoma kažkas apie viską išleistą iki 1973. Knutux 16:46, 18 Kov 2005 (UTC)

Index Fungorum[redaguoti vikitekstą]

Na ši taxoni Fungorum atrodo yra nepatikima, kadangi atrodo naudoja 2001 m. sistematiką ir yra visuomeninės organziacijos tinklapis, kurioje pilna klaidų. Nežinau, gal aš klystu, bet reiktų nuodugniau pasitikrinti. Algirdas 13:01, 8 Spalio 2006 (EEST)
Minimo 2001 m. žodyno paieška čia.
Index Fungorum paieška čia.
The Index Fungorum, the world database of fungal names coordinated and supported by the Index Fungorum Partnership, contains names of fungi (including yeasts, lichens, chromistan fungi, protozoan fungi and fossil forms) at species level and below. Funding from GBIF (2003-2004) under the ECAT work programme will enable the addition of all missing author citations and year of publication and the linking of all homotypic names. New names from the Index of Fungi, compiled by CABI Bioscience and published by CABI Publishing, are added every three months. - iš aprašymo panašu, kad jie pagrinde remiasi Index of Fungi, kuris savo ruožtu sudaromas iš kitų pasaulinių šaltinių, todėl manyčiau, kad šaltinis gana patikimas.