Aptarimas:Kareivio skrynelė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Gana idomus straipsnis, bet butu grazu, kad tema turetu kazkokia universalia prasme, nes dabar si tema, kaip suprantu, aptaria tik JAV armijos pestininko skrynutes, o informacija pateikta tarsi visi pasaulio kareiviai ar bent dauguma butinai turi tokias skrynutes. Taipogi informacija visiskai neturi jokiu unikalumo bruozu ir si „Kareivio skrynele“ is aprasymo apskritai niekuo nesiskiria nuo eilines dezes.

Sakykim, sioje srityje yra universalesniu ir unikalesniu temu, kaip kareiviski salmai, dirzai, batai, ekipuote.

Na taip, čia aprašytas tam tikras amerikanizmas. Ir pagal apimtį labiau primena stub'ą. Turiu vilties, gal kas nors (gal ir aš), ateityje papildys. O šiaip tai tos skrynelės yra kareivių ekipuotės dalis. Po truputį verčiu šios srities straipsnelius, nors viena problemų - lietuviškų terminų trūkumas. Kai kuriuos straipsnius sunku versti nes nėra lietuviškų atitikmenų arba jų reikšmės ne visai atitinka angliškas ar tai rusiškas. O šį straipsnį išverčiau dėl to, kad jis atsišakojo nuo straipsnio Kelioninė skrynia.--rencas 09:58, 28 rugsėjo 2011 (EEST)[atsakyti]

Na, šiuo atveju yra lietuviškas terminas - „daiktadėžė“. Kad atskirti nuo šiaip dėžės ir to, kas pavadintina „skrynia“. Pats straipsnio pavadinimas su malonybine forma tarsi sako, kad sio daikto unikaluma turetu sudaryti daikto pavadinimas, bet suabejociau, tokio unikalaus objekto kaip „Kareivio skrynelė“ egzistavimu (Kodel ne „skrynute“ ?). Aš supratau, kad tai straipsnio apie kelioninę skrynią atsišakojimas, bet nerandu prasmės jo savarankiškam egzistavimui. Iš straipsnio neaišku kuo ši "skrynelė" išskirtine, išskyrus tai, kad ji būna pas kareivius, o tai sudaro vikipedijos "flodinimo" galimybe su straispniais: „Jūreivio skrynelė“, „Siuvėjo skrynelė“, „Prancūzo skrynelė“, „Pranciškono skrynelė“. Galbut angliškas terminas apibūdinantis JAV pėstininko kareiviška skrynia labiau tiktu straipsnio "pririšimui".

Sakykim, „įrankių dėžė“ jau skiriasi nuo kitų dėžių. Turi atskiras sekcijas, gali būti išardoma/surenkama. Tikrai yra visokių specializuotu dėžių, kurias galima aprašyti. Tačiau šiuo atveju viso straipsnio unikalumą, kaip suprantu, sudaro tai, kad ši dėžė yra pas kareivį.

Del ekipuotės, tai yra kareivio nešiojama būtinoji karinė įranga kaip šalmas, šautuvas, gertuvė ir pan. Su dėžėmis, lagaminais ar maišais ant peties kareiviai nekariauja, aš taip suprantu. ]].--Submixster