Aptarimas:Joseph Conrad

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Siaip, pasaulinėje literatūroje yra priimta, kad Joseph Conrad yra D. Britanijos rasytojas. Ir ne vien del to, kad rase angliskai, o del to, kad jo knygu tematika ir stilistika yra grynai angliskos romano mokyklos. Savo knygose, bent kiek esu skaites (o skaites daug), jis ne karto netgi nepaminejo Lenkijos kaipo tokios.-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Submixster (aptarimasindėlis)

Aš jo nežinau, bet anglų k. vikipedijoje patenka ir į lenkų rašytojų, ir į britų rašytojų kategorijas. Angliškojo straipsnio aptarime net siūloma laikyti jį angliškai rašiusiu lenkų rašytoju, nes jis didžiavosi savo lenkiška kilme (nežinau, kiek tai tiesa). --Nomad 19:58, 16 rugsėjo 2011 (EEST)[atsakyti]

Be abejo Konrado tautybe yra lenkas, taciau tarp teiginiu "lenku kilmes Anglijos rasytojas" ir "Lenkijos rasytojas, rases angliskai" visgi yra pakankamai didelis skirtumas. Paciu lenku Wiki pasirinko pirmaji varianta (nors pas lenkus pasauliniu izimybiu tautybes klausimas yra ne maziau "skaudus" nei tarp musu, lietuviu :).