Aptarimas:Ieva Simonaitytė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Rašytojos tikrasis vardas nėra Ieva, dabarties tyrinėtojai vadina - Ėve [1]. Vardas Ieva - tarpukario beatodairiško lietuvinimo rezultatas. --81.7.98.250 13:40, 2007 Birželio 27 (EEST)

Tokiems keitimams būtini solidūs (patikimi) šaltiniai, vien anoniminio komentaro tikrai neužtenka. knutux 14:03, 2007 Birželio 27 (EEST)
Žurnalistas B. Aleknavičius asmeniškai pažinojęs rašytoją, ją taip tevadina - Ėvė Simonaitytė. Čia ne aš sugalvojau. Ta paniava su jos vardu priveda iki to kad kartais tame pačiame straipsnyje vartojami abu vardai: [2] --81.7.98.250 15:03, 2007 Birželio 27 (EEST)
Niekas neteigia, kad sugalvojote, tačiau Vikipedijoje nekeičiama esama tvarka vien dėl to, kad keitimas būtų teisingas, keičiama tik tada, kai yra tai patvirtinantys patikimi šaltiniai (t.y, jei bus nuoroda į kokį nors mokslinį straipsnį ar knygą, kur aprašyta viskas apie "Ėvė", tai bus paminėta ir straipsnyje). Daugiau žr. ruošiamose taisyklių papildymuose - Wikipedia:patikrinamumas. knutux 08:24, 2007 Birželio 28 (EEST)

Dėl laikraščio „Į laisvę“[redaguoti vikitekstą]

Laikraštis čia, o taip pat ir savo atskirame straipsnyje, apibūdintas kaip antisemitinis, ir duotas šaltinis. Nematau pagrindo pašalinti šį apibūdinimą paliekant šaltinį, nebent tame šaltinyje iš tiesų nerašo, kad laikraštis buvo antisemitinis. --Nomad (aptarimas) 05:37, 22 gegužės 2020 (EEST)[atsakyti]

Tai, kad kažkas pavadino laikraštį semitiniu nereiškia, kad tai absoliutus faktas. Pats propagavote konkretumą - tai ir čia reikėtų nurodyti ar čia Būtauto nuomone jis semitinis ar vikipedijos naudotojo, kuris be šaltinių tai įrašė kitame straipsnyje nuomonė? Ir šiaip tas sakinys labai taip sau kaip enciklopediniam straipsniui - yra "puikumas" ten, ir labai subjektyvus teiginys apie neva gerintus vertimus. Kadangi šaltinis gana egzotiškas nurodytas tai nelabai patikrinsi, siūlyčiau šito sakinio visai atsisakyti.--Dirgela (aptarimas) 17:23, 22 gegužės 2020 (EEST)[atsakyti]