Aptarimas:ICOR

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

--JonasS 08:52, 2 Balandžio 2006 (EEST)Pusiau reklaminis... O toks skyrius kaip "akcininkai" visai neteiktinas (o gal dar ir telefonus sudėkime ir žmonų nuotraukas - bus kaip koks „Stilius“ - mano paskutinė skaityta knyga ;-) --JonasS 08:52, 2 Balandžio 2006 (EEST)

Pačios firmos neutralus aprašymas nėra reklama, o akcininkus galima ir išmesti, kadangi kintama informacija, kurios dėjimo reikia vengti nebent bus atnaujinama nuolatos. --Atlantas 10:30, 2 Balandžio 2006 (EEST)
A6 turėjau omenyje apatinę puslapio dalį -- gal vakarop ją pertvarkysiu, kaip kad man atrodo būtų visiškai neutralu (jei neįtiks, bus galima atstatyti)... Tuo labiau, kad akcininkai yra su iw - tai rodo, kad jie laikomi tiek nusipelnusiais, kad jiems reiktų atskirų straipsnių... Dar suprantu atskirą straipsnį apie vadovą - bet, atsiprašant apie sekretorę ir pan. - tai jau būtų WP per daug... --JonasS 12:21, 2 Balandžio 2006 (EEST)
Na taip, patvarkyk pažiūrėsim. Lauksiu ;). --Atlantas 13:18, 2 Balandžio 2006 (EEST)

Atitikimas vikipediškumo kriterijams[redaguoti vikitekstą]

Koncerno RB valdybos nariai - įmonių, kurių kiekvienos apyvarta daugiau nei 1 mln. lt (žr. Wikipedia:Vikipediškumo kriterijai) vadovai, be to jie ne kartą minimi nacionalinėje žiniasklaidoje.

Pašalinus vidines nuorodas ir atmetus potencialių straipsnių (apie LR verslininkus) atitikimą vikipediškumui, būtina peržiūrėti kone absoliučios daugumos chrovedžių (Kategorija:Lietuvos chorvedžiai) bei LR "politikų" (Kategorija:Lietuvos politikai) žinomumą bei vikipediškumo pagrindus:

pvz., Steponas Dargis - rajoninio lygmens muzikos pasaulio veikėjas, nacionaliniu mastu nepadaręs jokio žinomo ir Respulikai žinomo žygdarbio. Griežtąja prasme jis nepatektų į LTE, VLE, netgi iš angliškos VP po kiek laiko "išgrūstų", bet jam lt.VP tikrai atsiras vietos. Tegu būna, juk VP yra visuotinė enciklopedija.

Esmė tame, kad atskiri asmenys nebūtų niveliuojami: pilkos asmenybės prilyginamos tarptautinio masto veikėjams... Todėl visa tai turi atsispindėti straipsnyje bei kategorijose, kuriomis priskiriama tam tikram kontekstui, vertinant objekto svarbą ir reikšmę.

-- ir 14:34, 2 Balandžio 2006 (EEST)

Teisingai, būtina peržiūrėti, galima tuo užsiimti, yra trynimo procedūra per {{delete}}. Didėjant Vikipedijos populiarumui, vis daugiau ir daugiau menininkų, politikų bei verslininkų nori čia patekti reklamos tikslais. Kitaip tariant, nori važiuoti ant Vikipedijos narių darbo patys prie to piršto nepridėję. Angliška Vikipedija tokių labai nemėgsta, nematau priežasčių juo mėgti ir lietuviškoje. Audriusa 14:51, 2 Balandžio 2006 (EEST)
Jei Rubicon group akcininkai yra svarbūs Lietuvos verslo atstovai, juos galima palikti, tačiau tai vistiek kintanti informacija, kurią vėliau reikės atnaujinti. Norėjau pasakyti, kad aš ne už tai, kad jų neminėti, bet kad stengtis neminėti kintančios informacijos, tačiau jei yra pasiryžusių ją atnaujinti, tai viskas tvarkoje. --Atlantas 16:03, 2 Balandžio 2006 (EEST)
straipsnis buvo panašus į užsakomąjį (taip elgdamasi aš galėčiau net prasigyventi) - be to, kai kurie sakiniai be pakeitimų buvo paimti tiesiog iš Rubikon svetainės (tad buvo ir COPYVIO elementų)... Atrodo, tarsi būtų naudojamas kokiam reklaminiam bukletui... Žemas lygis... --JonasS 16:22, 2 Balandžio 2006 (EEST)
Na Rubicon vadai tikrai nusipelno atskirų straipsnių, kaip ir buvusios Vakarų pramonės ir finansų korporacijos. Juos manau rastume ir leidinyje "Kas yra kas Lietuvoje". Dirgela 18:01, 2 Balandžio 2006 (EEST)