Aptarimas:Haris Poteris ir išminties akmuo

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Spoil tam ir yra kad trumpai apžvelgtų kūrinį, papasakodamas apie jį detaliau, atskleisdamas siužetą. Prie to pačio spoil naudojamas knygų ir filmų straipsniuose. Atlantas 19:09, 19 Gruodžio 2005 (EET)

Stilius, gramatika, leksika, frazeologija[redaguoti vikitekstą]

Kol kas straipsnis ne koks.

1. berniuką, kuris yra burtininkas,

berniukas burtininkas

2. bet tai sužino visai negreit

-ai

3. Hario Poterio nuotykius sudarys septynios knygos

ar knygos sudarys, ar tik jose bus aprašomi minėti nuotykiai ?

4. susilaukė nepaprasto pasisekimo, ji tapo tarptautiniu bestseleriu

tapo bestseleriu


5. DĖMESIO: Žemiau atskleidžiamos kūrinio detalės


tai skelbimuose paplitusi frazė. VP rašoma atitinkamas skyrius, skiltis.


6. Kerštas bus saldus...

tai citata iš knygos reklamos. Ji "tuščia" kaip enciklopedinė frazė, kadangi nieko nepasako, o tik bando intriguoti ir suvilioti skaitytojus (pirkėjus).

Cituojant kai kuriuos VP dalyvius, straipsnis Haris Poteris ir Išminties akmuo ir tokiais straipsniais grindžiama VP tikrai gali priminti vaikišką knygelę (kaip kažkas kažkada pasakė :)

2. Netinkamas stilius taip pat gali kompromituoti Vikipediją - visų mūsų darbą (Kaip rašė Audrius apie vieną straipsnį ir jame dėstomą medžiagą). Ooom 19:50, 19 Gruodžio 2005 (EET)

oj, nesisvaidykit tokiais baisiais kaltinimais, bo pradės žmonės išvis bijoti redaguot :) Dirgela 20:30, 19 Gruodžio 2005 (EET)
Bandom taisyti, bet kad vis neišeina - pataisius vis tiek straipsnis lieka toks kaip buvęs. Gal čia kažkaip "neužseivinau" pakeitimų ? Niekaip nerandu, kokios čia techninės problemos... Ooom 20:49, 19 Gruodžio 2005 (EET)
Išsklaidyti serveriai ne visada greitai "pasiveja" duomenų bazę po pakeitimų, tai dėl to kartais užsaugojus matosi sena versija, bet jei išsaugota sėkminga, bent istorijoje turėtų rodyti teisingai. knutux 07:28, 20 Gruodžio 2005 (EET)