Aptarimas:Graikų raštas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kaip šis straipsnis gali būti beviltiškas, jei tai praktiškai visų šiomis dienomis egzistuojančių abėcėlių tėvas! Dėl tokio biurokratų požiūrio, manau lietuviškoji vikipedija greitai išvis nustos vystytis, vien tik dėl to, kad dauguma potencialių straipsnių jų nuomone nėra verti būti straipsniais vikipedijoje. Sirex 22:59, 14 Rugsėjo 2006 (EEST)

Žymė "beviltiškas" reiškia ne kad ta tema apskritai nereikia straipsnio, o kad tas konkretus straipsnis minėta tema yra beviltiškas. Nuo to, kad alfabetas yra visų šiomis dienomis egzistuojančių abėcėlių tėvas (kas, beje, labai toli nuo tiesos) tavo straipsnis nepasidaro geresnis. --Nomad 23:04, 14 Rugsėjo 2006 (EEST)
Šiaip, Sirex, prieš išsakydamas nuomonę pažiūrėk, kada jis buvo pažymėtas beviltišku. Tai buvo po jo sūkurimo. Pažiūrėk, kaip jis tada atrodė ir paskaityk, ką reiškia beviltiškas straipsnis. Beviltiškas, kaip jau minėjo, nereiškia tai, kad jį reikia ištrinti, tai reiškia, kad straipsnis visiškai neatitinka vikipedijos standartų ir jį galima sakyti reikia perrašyti. Tačiau jame dar gali būti naudingos informacijos. Dabar, po tavo pakeitimų, straipsnį žymėčiau {{cleanup}} šablonu. --Vezhlys 23:08, 14 Rugsėjo 2006 (EEST)
O ko reikia, kad šį straipsnį būtų galima laikyti sutvarkytu? Manau padariau, viska ko reikia: nurodžiau atitikmenį anglų kalboje, priskyriau kategorijai, straipsnio pradžio taip pat atitinka reikalavimus..


Istorijos paskaitose teko girdėti, kad graikai savo raštą perėmė iš finikiečių. Tuo tarpu čia rašo, kad tai pirmoji tokio tipo abėcėlė. Reikėtų kokios citatos.

Taip pat, kas yra abėcėlinis scenarijus?: Taip pat tai seniausias abėcėlinis scenarijus, kuris naudojamas iki šiol.? --Nomad 23:45, 14 Rugsėjo 2006 (EEST)

Nežinau kaip dėl finikiečių ar jie jau turėjo pilną abėcėlinę sistemą. Scenarijus -> sistema pakeičiau bei truputi pataisiau. --Atlantas 23:47, 14 Rugsėjo 2006 (EEST)


Straipsnis buvo verstas iš angliškosios vikipedijos.. Sirex 23:49, 14 Rugsėjo 2006 (EEST)
Matau, bet kitų kalbų wikipedijų straipsniai savaime negali būti šaltiniais. Jie patys privalo pateikti šaltinius. --Nomad 23:51, 14 Rugsėjo 2006 (EEST)
Jei šaltiniai nenurodyti, verta patikrinti faktus. Buvimas en WP dar nereiškia, kad ten nėra padaryta klaidų. Pati keletą kartų angliškoje VP radau gana grubių klaidų, tad aklai versti negalima. geras vertėjas yra ne tas, kuris moka išversti sakinį, o kuris supranta viską, kas juo perduodama... --JonasS 08:36, 15 Rugsėjo 2006 (EEST)