Aptarimas:Grafas (duomenų struktūra)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
 „Pagal susitarimą tariama jog pati su savimi viršūnė briaunos neturi,
  todėl tokios lentelės diagonalė užpildyta klaidingomis reikšmėmis.“

Čia kalbat apie susiaurintą grafų aibę. Iš principo grafai gali turėti tiek briaunas, vedančias iš kažkurios viršūnės į ją pačią, tiek tarp bet kurių dviejų viršūnių gali būti 0, 1, ar daugiau briaunų. Viskas priklauso nuo uždavinio, kuris sprendžiamas suvedant į grafų teorijos uždavinį.

Beje, „teigiama“ ir „klaidinga“ neturėtų būti naudojamos greta (kaip antonimai). Aš nežinau, koks būtų konsensusas dėl True/False vertimų, tačiau šios poros terminai turėtų būti suderinti: teigiama/neigiama teisinga/klaidinga 0/1 taip/ne tiesa/netiesa ar pan. Monas 06:36, 23 Bir 2005 (EEST)

Dėl loginių reikšmių pavadinimų, tai plačiau rodos naudojama pora teisinga/klaidinga. O dėl grafų - tikriausiai čia turėta omeny visų galimų grafų aibės poaibio realizacija, t.y. šitaip realizuojami tik grafai, kurie turi ne daugiau kaip dvi briaunas tarp bet kurių 2 viršūnių (jei orientuotas, jei ne - ne daugiau nei 1), taip pat negali turėti su savim jungiančios briaunos. Daugeliui uždavinių užtenka ir tokio grafų poaibio. Bet aišku tą reikėtų paminėti straipsnyje. Knutux 08:42, 23 Bir 2005 (EEST)
Jei atvirai, tai realiam kode aš neprisimenu, kad kur nors būčiau matęs apibendrintą grafo realizaciją [o įvarių interneto servisų kodo aš prisižiūrėjau nemažai; tiesa, C++ rašyto kodo buvo nedaug]. Visur yra dinaminiai sąrašai, medžiai (dėl efektyvumo) ar kitos dinaminės struktūros pastarųjų pagrindu. Netgi laukų/kintamųjų pavadinimai dažnai yra būtent someTree. Todėl man apskritai šiek tiek abejonių kelia poreikis išskirti grafą kaip atskirą duomenų struktūrą. Monas 10:01, 23 Bir 2005 (EEST)
Na pvz užsinorėjęs spresti keliaujančio pirklio uždavinį ar panašiai be grafo sunkiai išsiversi. Bet pripažįstu kad praktikoj man irgi neteko naudoti grafų, visad užtenka medžių. Tačiau tai ne priežastis atsisakyti straipsnio. Pvz angliškoj wiki irgi yra Graph (data structure), taigi čia dar viena priežastis tikėti kad tokios struktūros naudojamos. Gal tik kiek keistoka, kad matrica čia pateikiama vos ne kaip pagrindinė alternatyva, nors kažkaip natūraliau būtų naudoti rodyklių masyvą. Knutux 10:10, 23 Bir 2005 (EEST)


Siūlyčiau šitą straipnelį prijungti prie straipsnio Grafas (Matematika). 78.60.14.188 11:19, 8 gruodžio 2013 (EET)[atsakyti]