Aptarimas:Duomenų bazių optimizavimas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

ar butu galima gali issamiau suzinoti sio straipsnio trukumus? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 78.60.217.192 (aptarimasindėlis) 10:06, 2009 birželio 18 (EEST)

  • galima, visų pirma, tai net pavadinime yra klaida, manyčiau turėtų būti - Duomenų bazių optimizavimas. Kalba per daug nesuprantama, toks jausmas, kad viskas nupilta iš kokio nors vadovėlio. Reikalinga suskirstyti straipsnį į smulkesnius skyrelius.

Stilius per suasmenintasm tai yra neturėtų būti tokių dalykų, kaip šiame straipsnyje - "Pripažinsime", "Svarstykite", "Manykite". Tai pažeidžia neutralumo kriterijus. Yra ir dar daugiau kitų trūkumų, kuriuos galima būtų vardinti iki begalybės. Snooker 10:32, 2009 birželio 18 (EEST)

Jeigu galima detaliau paaiskinkit kas ir si karta neatitinka? :) wikipedijoj naujokas esu. Atsiprsau uz gausius kl. Taisykles teko pasiskaityt. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Past13 (aptarimasindėlis) 16:22, 2009 birželio 18 (EEST)

Iš esmės straipsnis trintinas (vos įmanoma suprasti, apie ką rašoma, stilius tragiškas...), tačiau gaila įdėto darbo, todėl ir uždėtas skydelis "beviltiškas", tikintis, kad kas nors perrašys straipsnį iš pagrindų. --Homo 16:27, 2009 birželio 18 (EEST)

Meginu analogiska varianta tik lietuviu kalba parasyt http://en.wikipedia.org/wiki/Database_normalization#cite_note-10 ar viska butina keist is pagrindu? man sis straipsnis gyvybiskai svarbus :) -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Past13 (aptarimasindėlis) 16:46, 2009 birželio 18 (EEST)

Iš pagrindų reikia keisti straipsnio stilių, ištaisyti įvairias klaidas. Taip pat reikėtų straipsnį kiek aptvarkyti - netinka tokia vidinė nuoroda, kaip, pvz., [[straipsnio]], turėtų būti [[straipsnis|straipsnio]]. Nekurkite vidinių nuorodų į bendrinius žodžius (pvz., vartotojai), nesinaudokite Google Translator ir pan. automatinio vertimo įrankiais. Sėkmės. --Homo 16:58, 2009 birželio 18 (EEST)

Kur butu galima daugiau pasiskaityt apie informacijos kelima i wiki? arba gal yra mokama paslauga kas visa tai padarytu? :) -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Past13 (aptarimasindėlis) 17:10, 2009 birželio 18 (EEST)

Turbūt išsamiausiai apie tai rašoma šiame puslapyje. O mokamų paslaugų nėra ;-), Vikipedija – laisvoji enciklopedija. --Homo 17:14, 2009 birželio 18 (EEST)

Tarp kitko, lietuviškai sakoma ne „normalės forma“, o „normalinė forma“, ne „santykinis modelis“, o „reliacinis modelis“... Ir, beje, tai, kas čia aprašyta yra ne „Duomenų bazių optimizavimas“, o tik jų normalizavimas (optimizuojant gali prireikti ir denormalizuoti)... --Martynas Patasius 00:14, 2009 birželio 20 (EEST)

aš, nors ir ne specialistas, tačiau man taip ir neaišku apie ką straipsnis. ar apie optimizavimą ar apie normalizavimą, ar tai sinonimai?--Qwarc 01:32, 2009 birželio 22 (EEST)