Aptarimas:Charlie Brooker's Screenwipe

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Nesuprantu, kas su šiuo straipsniu blogai. Kiek žiūrėjau, visus Wiki standartus jis atitinka. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Rasaradz (aptarimasindėlis)

Na, dar tikrai neatitinka. Straipsnį reikėtų vikizuoti, tekste nereikėtų naudoti nuorodų į angliškąją Vikipediją. Ir stilius netinkamas - turėtų būti "sausas" enciklopedinis... --Homo 17:43, 2009 gegužės 17 (EEST)

Pirma - ką reiškia vikizuoti? Antra - vikipedijoje tikrai yra daug straipsnių su linkais į angliškus puslapius, bet prie jų nesikabinama, ir nematau, kas čia blogo, jei tokie linkai yra. Trečia - stilius juk sausas.

Nei vienas iš šių dalykų viki standartuose neparašytas

Vikizuoti reiškia kurti nuorodas į kitus Vikipedijos straipsnius (plačiau skaitykite čia), apie enciklopedinį stilių skaitykite šiame puslapyje. --Homo 19:39, 2009 gegužės 17 (EEST)

Vikizacijos puslapyje nieko neparašyta apie nuorodų į angliškus puslapius negalimumą, o apie stilių taisykles perskaičiau, ir vis tiek nematau pažeidimų.

Yra ir nerašytos taisyklės. ;-) --Homo 20:05, 2009 gegužės 17 (EEST)

jeigu jau taip, tai pereikite per lietuvišką vikipediją, ir pažiūrėkit, kiek daug kitų straipsnių turi linkus į angliškus puslapius. Tuomet panaikinkit ir juos, o ne tik mano. Be to, nakindamas mano angliškus linkus paliekate klaidas ir netikslumus, kuriuos aš ištaisau prieš jums redaguojant mano straipsnį.

Tai Jūs nebedėkite tų nuorodų į anglišką Vikipediją, o tik netikslumus ištaisykite ir pakeitimas atmestas nebus. ;-) O dėl nuorodų kituose straipsniuose žiūrėsim... --Homo 20:19, 2009 gegužės 17 (EEST)
Beje, taisyklės, draudžiančios tokių nuorodų dėliojimą, yra: Vikipedija:Tarpkalbinių nuorodų taisyklės - „Straipsniuose negalima daryti nuorodų iš atskirų žodžių į Vikipedijas kitomis kalbomis“. O dėl „jeigu jau taip, tai pereikite per lietuvišką vikipediją, ir pažiūrėkit, kiek daug kitų straipsnių turi linkus į angliškus puslapius.“ - nepamenu, kad kur nors tokių matytųsi (jei matėte, nurodykite - pataisysim). --Martynas Patasius 20:41, 2009 gegužės 17 (EEST)

Martynai Patasiau, jūsų argumentas, kad „Straipsniuose negalima daryti nuorodų iš atskirų žodžių į Vikipedijas kitomis kalbomis“ yra silpnas, nes pirmas to paties straipsnio punktas sako, jog "Tarpkalbinės nuorodos naudojamos susieti lietuvišką straipsnį su Vikipedijos straipsniais kitomis kalbomis bei tuos kitakalbius straipsnius su kuriamu lietuvišku straipsniu". Kam apskritai kurti tarpkalbinių linkų nuostatus, jei jie draudžiami?? Be to, nuorodos šiame straipsnyje nėra "nuorodos iš atskirų žodžių". Visos jos skirtos patikslinti strapsnyje aptariamus dalykus, kad skaitytojui būtų lengviau suprasti kontekstą ir kad šis pasidomėtų aptariamais dalykais. O dėl linkų kituose straipsniuose - tikrai jų neišdavinėsiu, nes manau, kad jie turi teisę taip daryti. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Rasaradz (aptarimasindėlis)

"Tarpkalbinės nuorodos naudojamos susieti lietuvišką straipsnį su Vikipedijos straipsniais kitomis kalbomis bei tuos kitakalbius straipsnius su kuriamu lietuvišku straipsniu". Čia turima galvoje „interwiki“ – nuorodos į atitinkamus straipsnius kitomis kalbomis. --Homo 22:28, 2009 gegužės 17 (EEST)

Beje, taisydama straipsnį panaikinau pusę angliškų linkų, bet jūsų sistema vistiek ištaisydama straipsnį grąžina ištrintus linkus raudonais (nors jų išvis nebebuvo) ir visas ištaisytas klaidas.-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Rasaradz (aptarimasindėlis)

Na, raudonai, ir? Nematau čia nieko blogo - tai tiesiog reiškia, kad jos rodo į straipsnius, kuriuos dar reikia parašyti - žr. Vikipedija:Vidinės nuorodos. --Martynas Patasius 00:48, 2009 gegužės 18 (EEST)

Problema buvo ne ta, kad jie raudoni, o kad grąžindavo linkus ir klaidas, kuriuos aš jau buvau ištrynus. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Rasaradz (aptarimasindėlis) 17:20, 2009 gegužės 18 (EEST)

Tai čia turbūt ne „sistema“, o naudotojai grąžindavo... --Martynas Patasius 01:32, 2009 gegužės 20 (EEST)