Aptarimas:Blusos

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kodėl šis straipsnis ne "Blusa"? Prisiminiau, kaip aš buvau kritikuojamas dėl straipsnio "Kortos", nors liaudyje visada kalbama apie Kortas (kortų kaladę), o ne žaidimo kortą :) Obsrv 19:22, 8 Lapkričio 2005 (EET)

priimta gyvūnų aukštesnius nei rūšis taksonus vadinti daugiskaitiniais pavadinimais. Algirdas 19:29, 8 Lapkričio 2005 (EET)
O lošimo kortas, nepriimta vadinti Kortomis? Manau straipsnis Žaidimo korta turėtu būti Žaidimo kortos :)
O kodėl angliškoje vikipedijoje straipsnio pavadinimas yra vienaskaita? http://en.wikipedia.org/wiki/Flea ir KODĖL šis straipsnis vienaskaitoje: http://lt.wikipedia.org/wiki/Skruzd%C4%97l%C4%97 ? Obsrv 20:13, 8 Lapkričio 2005 (EET)
Pirmiausia, dėl blusų daugiskaitos - aukštesni, nei rūšis taksonai, pagal apibrėžimą negali būti vienaskaitiniai, nes apibrėžia daugybinę klasę (tokią, į kurią įeina daugelis rūšių), panašiai, kaip tautos, kurios niekad nereiškia vienetinio nagrinėjamo subjekto, o tik daugybinį, pvz., lietuviai, anglai yra tautos, bet lietuvis ir anglas kaip tauta negali būti nagrinėjamas. Antra - dėl biologinio wikio anglų kalba - jis šiuo metu gerokai atsilieka nuo lietuviško, ypač - klasifikaciniu požiūriu, tad pasimokyti vertėtų būtent jiems :-) Galų gale, dėl kortų - klausimas iš tikro atviras - mano asmeniniu manymu, gal pavadinimas "kortos" ir būtų tikslesnis, nes vargu ar yra koks nors pavienės kortos prasmingumas. --Tractor 20:27, 8 Lapkričio 2005 (EET)
Visgi "žaidimo korta" galima sėkmingai vartoti ir vienaskaita, kas apie biologinius straipsnius nepasakytina (nes vienaskaita dažnai reiškia smulkesnį vienetą), taigi manau kad nieko blogo turėti straipsnį "žaidimo korta", o iš daugiskaitos tik nukreipimą pagaryt (ir straipsnyje galima jau pasakoti daugiskaita). Bet aišku nieko blogo nenutiktų, jei tokio straipsnio pavadinimas būtų ir daugiskaita, jei tik būtų nukreipimas iš vienaskaitos. knutux 07:34, 9 Lapkričio 2005 (EET)
knutux, rašant straipsnį apie žaidimo kortas buvo labai didelė diskusija ir kažkaip paliko "Žaidimo korta". Čia manau kaip ir tauta :) Negalima nagridėti Žaidimo kortų, o tik vieną kortą iš kaladės su tokiu pavadinimu. Beje aš nesugebėjau visos lentelės apie blusą iš eng. wiki išversti. Nelabai supratau kur kas yra :) Nelabai domiuosi biologija, todėl nelabai žinau visus tuos terminus. Kasnors kas geriau išmano šiuos dalykus pabaikite versti lentelę Obsrv 18:52, 9 Lapkričio 2005 (EET)