Aptarimas:Audiokasetė

Page contents not supported in other languages.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.


Šiek tiek apie terminus:

  • Garsajuostė yra garso įrašymui skirta juosta, bet ne kasetė. Kasetėje yra magnetinė juosta, kuri būna naudojama ne tik garsui, bet ir skaitmeninei informacijai saugoti. Tad garsajuoste derėtų vadinti tik juostinių magnetofonų, skirtų garso įrašymui, juostas.
  • Dėl MC - pilnai sutinku: trumipnys gail turėti kelias reikšmes, tad MC galėtų būti nukreipiamasis straipsnis, Audiokasetė čia būtų tinkamas pavadinimas šiam straipsniui.
  • Grotuvas - magnetofonas yra grotuvas, bet grotuvai būna įvairūs, o kasetės naudojamos magnetofonuose, o ne šiaip grotuvuose. Nederėtų konkretų teriną keisti bendriniu: Magnetofonas yra lietuvių kalboje naudojamas žodis, žymintis grotuvų rūšį, naudojančią magnetines laikmenas.
  • Kompaktinė plokštelė yra šiuo metu siūlomas pakaitalas kompaktiniam diskui, tačiau, diskas yra vienas iš priimtinų žodžių lietuvių kalboje, todėl toks keitimas yra neprivalomas ir nebūtinas, abu tokie pavadinimai laikytini lygiaverčiais.
  • Analoginis signalas yra analoginis signalas, ir tokio termino keisti į mechaninis negalima, be jokių ginčų. Šį pakeitimą derėtų traktuoti kaip visišką, absurdišką nesusipratimą.

Todėl, visi išvardinti pakeitimai, išskyrus kompaktinę plokštelę, kurie buvo daryti šiame straipsnyje, yra laikytini nelabai korektiškais, atitinkamai, straipsnis turėtų būti atstatytas į ankstesnę versiją. --Tractor 11:21, 19 Kov 2005 (UTC)