Aptarimas:Ajurveda

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Straipsnis jau vos ne 4 mėnesius pažymėtas kaip NPOV, reiktų su juo ką nors daryt - gal net imtis drastiškų priemonių smarkiai apkarpant? knutux 17:27, 7 Rugsėjo 2006 (EEST)

Paskutinius kelis pakeitimus atmečiau, nes bent jau dalis informacijos buvo tendencinga. Galbūt kita dalis buvo ir teisinga, nežinau. Kai keičia anoniminiai naudotojai, net nesivargindami aptarti diskusijose, aš irgi nesivarginsiu sutikrinti kiekvieno jų keitimo su enciklopedijomis. --Nomad 16:45, 8 Spalio 2006 (EEST)

Klausykit, jūs neteisingai parašote užrašą "dažniausiai neduoda didesnių rezultatų už placebą" ar kaip ten. Paskaitykite užsienietiškoje wikipedijoje apie trifalą, ten aprašyti jos moksliniai tyrimai ir medicininė nauda. Dabar aš tą straipsnį į lietuvių kalbą čia verčiu. http://en.wikipedia.org/wiki/Triphala

Todėl tas prierašas labai jau žemina ajurvedą ir ją lygina su homeopatija, kuri tikrai neduos didesnių už placebo rezultatų. O čia realios vaistažolės, realūs prieskoniai, realūs masažai, o ne lašelis tinktūros jūroje.

Skaitėme anglišką wikipediją, dėkui. Dalis ajurvedos metodikų yra normalios vaistažolės, kurios duoda rezultatus. Dalis neduoda didesnių už placebo. Dalis kenkia. Bent jau taip parašyta angliškoje wiki. Tad jei trifalas iš tiesų padeda (kol kas nežiūrėjau), gali ir parašyti, kad trifala padeda. --Nomad 17:24, 9 Spalio 2006 (EEST)

Ačiū


  • Dalis ajurvedos metodikų jei ir gali žmogui pakenkti, tai tik nemokšiškai taikomos. O šiaip jau ajurveda yra visai rimta, tik, deja, ne vakarietiška medicinos teorija bei praktika. Juokingiausia, kad kone visos pagrindinės "moderniosios" medicinos šakos kilo (per arabų tarpininkavimą) būtent iš ajurvedos.

Beje, placebą gydant tariamai nepagydomas ligas nuolat sėkmingai naudojo ir toks Jėzus Nazoriejus (žr. sinoptines Evangelijas). Gugis 12:03, 2006 Spalio 23 (EEST)

Sveiki, norėčiau paprašyti, kad ajurvedos straipsnis būtų perkeltas į kokią kitokią kategoriją, nes angliškoj wikipedijoj toks straipsnis nėra įkeltas į pseudomokslų kategoriją. Bent į kokią "Indijos kultūrą" ar "alternatyviąją mediciną". Dėkui