Aptarimas:2007 m. vasario 18 d. Bagdado sprogimai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kuo lietuviškoji Wikipedia yra tokia unikali, kad joje negali būti tiekos daug dalykų, kas turi pasisekimą kitose Wikipedijose? Gnarls Barkley

Nuėmiau žymę, kadangi, manau, jog svarbūs pasaulio įvykiai turėtų būt aprašyti atskiruose straipsniuose. --Atlantas 13:34, 2007 Balandžio 24 (EEST)
Plius dar pridursiu, kad gal vertėtų padaryti atskirą kategoriją straipsniams "Irako karas", kuriuose detaliau aprašyti šį konfliktą, kadangi tai didžiausias karinis konfliktas šiuo metu.--Atlantas 13:37, 2007 Balandžio 24 (EEST)
Kadangi Angl. Wikipedijoje analogiškas straipsnis yra, o taip pat tam neprieštarauja trinimo taisyklės[1], nematau priežasties, kodel jis galėtų būti ištrintas. Dėl kategorijos sutinku. Gnarls Barkley
Kitas dalykas, gal jei apie įvykį yra nedaug info. gal vertėtų apmąstyti galimybę sudėti į krūvą visus sprogimus (kad nebūtų daug mažų straipsnių), ir padaryti didelį, chronologinį ir išsamų str. apie Irako karo teroristinius sprogdinimus. (gal kas pan. yra padaryta anglų Vikipedijoje) --Atlantas 14:04, 2007 Balandžio 24 (EEST)

Kad jau enciklopedijoje dubliuojate vikinaujienų projektą, bent jau pavadinimą lietuvišką padarykite (su "m." ir "d."). knutux 14:05, 2007 Balandžio 24 (EEST)

As galvoju, kad pavadinime tasku ir m, d zymejimu nebutina darytim kaip ir kabutes kitiems pavadinimams. Pilnas pavadinimas turetu buti parasytas pirmajame straipsnio sakinyje. Beje visos naujienos palaipsniui tampa istorija ir nugludi mokyklyniuose vadoveliuose. angliskoji wiki man kaip popieziaus palaiminimas ka galima o ko ne daryti. Naudotojas:Gnarls Barkley
Kabutės nededamos, nes lietuviškas kabutes sunku užrašyti ir yra paplitę bent 4 ar 5 skirtingi kabučių rašymo būdai, be to, praleidus kabutes pavadinimas vistiek lieka lietuviškai teisingas. Tuo tarpu su datom kitaip - čia būtina dėti "m." ir "d.", nes neuždėjus ne tik kad gaunasi lietuviškai neteisingas pavadinimas, bet kartais gali būti nevienareikšmiškumų (pvz. "2007 vasario 18 Bagdado sprogimai" gali reikšti, kad rašoma apie 2007 sprogimus, įvykusius vasario 18 dieną). knutux 07:40, 2007 Balandžio 25 (EEST)
Netvarkingai vadinami visi šitos serijos straipsniai - visų pirma ne Bagdadas buvo sprogdinamas, o sprogimai vyko Bagdade, taigi pavadinimas turėtų būti Sprogimai Bagdade. Jei jau verčiame iš anglų kalbos tai išverskime į lietuvių kalbą, o ne kažkokį tarpinį variantą tarp anglų ir lietuvių. Kadangi tų sprogimų ten daug, tai skliaustuose reikia nurodyti datą - Sprogimai Bagdade (2007 m. vasario 18 d.).--Dirgela 09:50, 2007 Balandžio 28 (EEST)