Aptarimas:Žemaitukai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar jie yra poniai?[redaguoti vikitekstą]

Abejoju, kodėl žemaitukai priskiriami prie ponių? Manau, jie žemaūgiai žirgai, bet ne poniai. --Sandandra 20:16, 2007 Birželio 28 (EEST)

Sąvoka poniai berods naudojama nevienareikšmiškai: yra arba tam tikro sudėjimo ir temperamento (tam tikrų veislių) žirgai, arba apskritai maži arkliai. Bet, tiesą sakant, nežinau:) Mea 20:26, 2007 Birželio 28 (EEST)

Žemaitukai tikrai yra poniai. Ponis pagal savoką yra arklys žemesnis nei 148cm. Taigi straisnio tekstas pats sau prieštarauja. Esu įsitikinęs, nes pats daug užsiimu su žirgais(ir poniais). Pats neturiu laiko užsiimti puslapio keitimu, todėl prašau tai peržiūrėti.

Dėl nuotraukų[redaguoti vikitekstą]

Stambusis žemaitukas

Iš straipsnelio apie žemaitukus išėmiau šią nuotrauką --> 'Didysis zemaitukas 1.jpg', kadangi joje ne žemaitukų veislės, o stambiųjų žemaitukų veislės naminis arklys. Jeigu klystu, labai atsiprašau. Stambieji žemaitukai tikrai žemesni. Bendrai apie lietuviškų veislių naminius arklius trūksta patikimų nuotraukų, nes jų veislių pavadinimai po nuotraukomis dažnai supainiojami su kitomis veislėmis. Žmonės mylintys žirgus, gal galėtų specializuotuose Lietuvos ir kitų šalių žirgų veislynuose padaryti gerų nuotraukų ir pasidalinti su lietuviškos ir kitų vikipedijų skaitytojais ir rašytojais :) Kails 19:55, 2017 Balandžio 29 (EEST)