Šablono aptarimas:Komptinkl-stub

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Siūlyčiau, kad būtų grąžinti buvęs paveiksliukai stubuose, kadangi jie labiau atitinka stuba išvaizdą. O pvz. šis pav., kuris vaizduoja kompiuterį ir pasaulį žymiai mažiau atitinka, nei buvęs kadangi čia nevaizduojamas komp. tinklas kaip buvo pastarajame (todėl mažiau atitinka tema). O ir kituose buvusiuose stubų pav. matėsi mozaikos gabaliukas, pagal kurį galima spręsti, kad straipsnis nebaigtas, o pagal dabartinį paveiksliuką, kuris tiesiog gražiai atrodo na nžn. Gal daug geriau palikti informativesnį paveiksliuką, nei įdėti grąžų, bet ne tokį informatyvų. Siūlyčiau grąžinti visus išskyrus, komp. žaid. stubo, kurio naujesnė pakeista versija gal ir geresnė (bet ir tai klausimas). O su algoritmų tai išvis nėr, ką kalbėti gi reikia palikti pav. vaizduojanti algoritmą, o ne bendrai informatiką (vienetukus ir nuliukus ;)). Visi atmetimai buvo padaryti, todėl kad mano nuomone buvo įdėti bendro pobūdžio paveiksliūkai, vietoje labiau atitinkančių stubo paskirti (beje man senesni yra žymiai gražesni). Atlantas 11:48, 6 Sausio 2006 (EET)

Dėl algoritmavimo nesiginčysiu. Vakar ilgai ieškojau senąjam paveiklėliui alternatyvos ir neradau tinkamos. Bet dėl kitų stubų aš prieštarauju. Nauji paveikėliai yra gražesni ir labiau atkreipia dėmesį. Dėl dydžio irgi nesutinku. Geriau atrodo 64px dydžio. Nėra nusistovėjusio dydžio standarto. Jeigu sakai dydis turi būti 48px, kodėl ne 30px? Angliškoje vikipedijoje stubų paveiklėlių dydis labai skirtingas. Beto tas mozaikos gabalėlis nėra niekuo įpatingas. Pati ikona yra klaiki. Čia ne pixel arto galerija. Vartotojui yra sunku suprasti, kas yra pavaizduota senuosiuose paveiklėliuose. Beto žiūrėjau kitus stubus. Iš pradžių galvojau, kad yra išlaikomas stilius su mozaikos detalėmis, tačiau daugelyje stubų nemačiau mozaikos ir nusprendžiau, kad toks stilius nėra išlaikytas ir nieko blogo jeigu neaiškias prastos kokybes ikonas pakeisiu gražėsnėmis ir vaizdesnėmis. O dėl kompiuterio su pasauliu manau jis puikiai atvaizduoja tinklą. Senąjame nebuvo aiškiai matyti, kas pavaizduota. Ar kompiuteris ar šeip kažkas :) Obsrv 13:10, 6 Sausio 2006 (EET)
48px pirmuosiuose lt stubuose buvo naudodas šis dydis, ir manau jis tinkamas, daug kur kitur taip pat naudojamas maždaug toks pats (64px jau perdidelis). O ir tiksliai viskas matosi tuose paveikslėliuose. Nežinau ko tu ten nematai. Beje kaip komp. ir pasaulis atspindi komp. tinklą? Senesniajame tai matėsi, kad ten tinklas (labai aiškiai matėsi). Beje nesuprantu kuo pati ikona klaiki, man ji asmeniškai graži (daug gražesnė už naujają). Man atrodo viskas aškiai matosi. Alternatyvos seniasniesiems nereikia jie buvo puikus (nežinau uo jie tau blogai matosi ;)). Aš už tai, kad būtų aišku kad tai stubo ikonėlė. Tokius paveikslėlius deda pradiniuose psl. kaip atspindičius tema. Pabrėžiu stubas neturi būti begalo gražus ir didelis, ne tam jis yra kuriamas. Jo esmė pranešti, kad straipsnis nebaigtas. Tik tiek ne pagražinti straispnį išdidinus paveikslėlį, jei nori tam galima dėti ir 100px tavo ikonėles ;). Bet nesuprantu kam. Gal tau tiesiog nesimato senosios stubu ikonėlės dėl tavo begalo didelės rezoliucijos. Atlantas 13:25, 6 Sausio 2006 (EET)
Mano raiška yra normali. 1280x1024. Šiuo metu tai praktiškai standartinė 17-19 colių LCD ekranų skiriamoji geba. Tavo ikonos nėra gražios. Matomai tau patinka pixel artas. Keliauk į http://www.pixelfreak.com/ ir dėl ten savo darbus. Dabartinės ikonos nėra labai aiškios. O siūlau 64px dėl detalių ryškumo. Su mažesne raiška ikonos nėra labai "smooth". Dabartinės tavo ikonos čia nepasiliks. Jeigu nepatinka mano parinktos ikonos eik į http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Icons ir pasiūlyk savo. Obsrv 16:21, 6 Sausio 2006 (EET)
Obsrv: kad ir kaip nesmagu buvo tapti užblokuotuoju, būtų smagu, jei išliktų neutralus, o ne grubus tonas (čia apie pasiuntimus bei sakinius "tavo ikonos čia neliks"). Pas abu jus yra argumentų dėl savo nuomonės, taigi reikia ieškoti kompromiso, o ne užgauliot. knutux 18:33, 6 Sausio 2006 (EET)
Na visų pirma aš nesu kažkio pixel arto mėgėjas, ir jos yra ne mano darytos. Jos paimtos iš ru viki, kur plačiai naudojamos. Ir man atrodo jos daug tiksliau atitinkačios stubo funkciją, jos be kita ko yra gražios ir detalios. Beje mano naudojama raiška 1024 x 768, man žiūrisi visai gerai ir aiškiai matosi gražios ikonėlės detalės. Beje reikia nepamiršti, kad ne visi naudoja tokią didelę rezoliuciją, gi yra žmonių, kurie sėdi ir prie 800 x 600 rezoliucijos, kaip jiems atrodys tos 64px ikonėlės? Turbūt net per aiškiai ;), todėl geriau naudoti 48px, kadangi maždaug visur tokio dydžio naudojamos. Jei nesimato ikonėlės gi gali pasimažinti rezoliucija truputi bent. Turiu pažymėti, kad neturi būti taip, kad visas straipsnio dėmesys kryptų į ikonelę (čia dar dėl dydžio).O šeip yra stubų kur tikrai sunku rasti tinkamą ikonėlę, būtų gerai jei rastum gražesnes tarkim grybų, moliuskų, vorų, kurios, pripažįstu, gal ir nevisai idealiai atitinka f-ją, bet įdėtos tik tam kad apibūdintų temą bent kuriam laikui (šaunuoliai rusai dar nepadarė toms temoms tinkamų). Atlantas 18:57, 6 Sausio 2006 (EET)
Gerai, Atlante. Darom kompromisą. Mano ikonos, tavo dydis. Ok? Obsrv 21:27, 6 Sausio 2006 (EET)
Aš ir taip palikau vieną kompiuteriniuose žaidimuose ikononą, tai jau buvo kompromisas. Atlantas 21:54, 6 Sausio 2006 (EET)
Kalba eina ne apie tą vieną ikoną, o apie visas IT srities stubų ikonas. Obsrv 22:13, 6 Sausio 2006 (EET)
Na niekaip nesuprantu, ko tau tos ikonos nepatinka, visiškai geros Atlanto įdėtos ir nematau reikalo jų keisti Algirdas 22:36, 6 Sausio 2006 (EET)
Būtent, todėl Obsrv ir prašau susilaikyti nuo nereikalingų keitimų. Geriau parašyk straipsnį kokį, kad ir iš IT srities, vis daugiau naudos bus. Atlantas 22:38, 6 Sausio 2006 (EET)
Pritariu Atlantui. Algirdas 22:41, 6 Sausio 2006 (EET)
O man išvis nelabai aišku kam prisigalvot milijoną stub'ų šablonų ir ginčytis dėl paveiksliuko gražumo, jei jau labai norisi skirtingų stubų tai bent jau ikonas galim dėt visur vienodas - kad ir tą pačią mozaiką. Dirgela 09:04, 7 Sausio 2006 (EET)
Siūlau apsibrėžti labai aiškias šalbonuose naudojamų paveikslėlių taisykles - tiek dydis, tiek vaizdas turi būti nuoseklus per visas žymes, be to paveikslėlis neturi užgožti greta esančio teksto. 64px tikrai per daug kreipia į save dėmesį (net padidina žymę), taigi manau kad reiktų likti prie 48px, kurie dabar rodos visur naudojami. O dėl vaizdo - nuoseklumo išlaikymui reiktų apsibrėžti, kad visur turi būti dėlionės elementas (kad būtų intuityvu net lietuviškai neskaitančiam), o kur nėra specializuoto paveikslėlio su dėlione - tegul būna standartinis. knutux 09:18, 7 Sausio 2006 (EET)
Pilnai pritariu. Atlantas 10:37, 7 Sausio 2006 (EET)
Gerai, tada naudokim standartine ikona IT stubams, nes ikonos yra nedailios ir gadina bendra straipsnio vaizda. Arba sugalvojau dar geriau :) as pats nupiesiu IT stubams ikonas. Su puzle. Arba dar galima deti ir ikona is Crystal Clear temos ir standartine wiki puzle skirtinguose templeito sonuose.

Nebaigta Obsrv 00:40, 9 Sausio 2006 (EET)

Nemanau kad reikia dauginti paveikslėlių skaičių žymėje (dėti abiejuose šonuose). Bet jei nupieši tinkamus IT paveikslėlius su dėlionės elementu, tai bus visai smagu. knutux 08:16, 9 Sausio 2006 (EET)