Aptarimas:Ganga (deivė)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Aptarimas:Ganga)

Jau yra straipsnis Gangas. Siūlau kažkaip sulieti abu straipsnius ir vyr. g. padaryti nukreipiamuoju. O gal reikia ir atskirų straipsnių deivei ir upei? Leia 21:01, 16 Balandžio 2006 (EEST)

Sutinku, Leia. Bandau susieti. Nenoriu iškelti lietuviško vyr. giminės varianto, kadangi dabar Valst. liet. kalb. komisija rekomenduoja naudoti autentišką formą (mot. giminės). Gal bus gerai, kad palieku ir Ganga ir Gangas (kadangi šios formos naudojimas nėra draudžiamas) tik juos tarpusavyje susieju (kryžminėmis (linkais) ir prasminėmis (paaiškinančio teksto) nuorodomis)? Gyvas 20:21, 19 Balandžio 2006 (EEST)

Manau, kad informaciją apie upę reikėtų perkelti į Gangas, o čia palikti tik apie deivę. Šitoks straipsnis atrodo labai netvarkingai. Galima palikti vieną pastraipą (ne potemę), kurioje būtų trumpai užsimenama apie upę, kuri pavadinta pagal deivės vardą. extate 20:22, 19 Balandžio 2006 (EEST)

Na, leidžiu sau, kad liktų kaip padariau. Kas mato geresnę išeitį, pataisykit. Buvau pabandęs sudėti į vieną straipsnį (kadangi iš tiesų abu str. turėtų vadintis Ganga), bet buvo "baisu", tai padariau taip, kaip dabar. Tiesa dėl palikimo kaip deivės: tai dabar ir yra tik deivės: viena, kaip švenčiausioji Indijos upė, kita - kaip mistinė būtybė. Gyvas 21:08, 19 Balandžio 2006 (EEST)