Vikiprojekto aptarimas:Savaitės straipsnis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Lietuvos aktualijos[redaguoti vikitekstą]

Siūlytina į pirmąjį puslapį straipsnį parinkti pagal Lietuvos aktualijas. Pvz., įvykius, šventes ar asmenybes. Šiuo metu labai tiktų straipsnis "Justinas Marcinkevičius" (1930-2011). Apie gintarą galima ir vėliau paskelbti. --Brox 15:59, 19 vasario 2011 (EET)[atsakyti]

Lietuvos aktualijoms būtų galima dėti į atskirą skyrelį/projektą, nes dabar lyg ir nesutampa Savaitės kokybiškiausias ir išsamiausias su Lietuvos aktualijomis tarkim apie mirusį meninką, kai straipsnis yra be šaltinių ir nėra labai platus.--Atlantas 14:09, 26 vasario 2011 (EET)[atsakyti]

Siūlau išrinkti savaitės straipsniu Ošą.Profcard 2 19:33, 2007 rugsėjo 2 (EEST).

Jei nebus geresnių (šiek tiek info. apimties trūksta) dabar ir užsiimsiu ieškojimu, kas per šią savaitę parašyta. --Atlantas 21:38, 2007 rugsėjo 2 (EEST)

Buvo gausybė apie futbolo turnyrus, mokyklas, tačiau iš jų išskirti neįmanoma nė vieno, o iš didesnių įstrigo tik vienas realus kandidatas - Molekulinis debesis, kuris yra, manau, šioje savaitėje geriausias. P.S. suprantu, kad norisi prastumti savo, tačiau jam trūksta poros neblogų skyrių. --Atlantas 21:51, 2007 rugsėjo 2 (EEST)Ei buvo kandidatas tik Aktau. Mano straipsis turėjo laimėti.--Profcard 2 14:59, 2007 spalio 15 (EEST).


Peticija (Atšaukta)[redaguoti vikitekstą]

Dėmesio, čia Mano nuomonė.

Aš esu siaubingai nusivylęs Savaičio straipsnio skiltimi. Straipsnį renka kažkoks vienas žmogus. Čia mano siūlomos Reformos

  1. Daugelis, ko gero sutiktų, kad Savaitės straipsnį rinktų ne vienas, o Visi prisiregistavę Naudotojai. Dabartinė situacija yra nedemokratiška. Be to straipsnį galetų siūlyti visi naudotojai;
  2. Kaip išrinkti savaitės straipsnį? Aš siūlau taip - Visi prisireg. Naudotojai nueitų į savaitės straipsnio spec. straipsnį. Ten būtų surašyti visi kandidatai į Sav. staripsnį. Žmonės spaustų į skyrelį „Už“, kuriame būtų skaičiuojami taškai(t.y. kiek tas straipsnis surinko „už“ taškų. T.y. Kažkuris naudotojas mano, kad sav. straipsniu turi tapti tarkim straipsnis Antika, kitas balsuotų už Aktiobė, o kitas už, tarkim, Nilas. Kuo daugiau nuomonių - tuo geriau.
  1. Pagrindiniai gero straipsnio kriterijai, būtų jo originalumas, nuorodos, informatyvumas, skyriai, straipsnio ilgumas ir pan.
  1. Tas kas dabar yra savaitės straipsnio išrinkėjas būtų mūsų valios, kas taps sav. straipsnis, Vykdytojų.

Aš jau patyriau, kad mano siūlomos reformos yra kai kam nenaudingos, ir tie mano nuomonę trina.

Tam kam iš adminų, biurokratų ir kt. Mūsų reformos nepatiks, tam siųlau Kompromisą.

Kompromisas (Atšauktas)[redaguoti vikitekstą]

Jei mūsų siųlomos reformos nepatiks (turiu omeny adminus, biurokratus ir pan.) tas galės turėti „Dvigubą už teisė“. Tai yra už ką jie balsuos sav. staripsniu tas turės daugiau taškų (turima omenyje, tas straipsnis kuris sukėlė kažkieno simpatiją, gautų vieną tašką). Prašome tam straipsniui skirtą tašką argumentuoti (t.y. kodėl skyrėte būtent šiam straipsniui).

Aš suprantu, kai kam dabartinė padėtis patinka, tačiau daugumai ne. Šių reformų tikslas yra padaryti Savaitės straipsnio išrinkimą skaidresnį, demokratiškesnį. Mes nesiekiam sužlugdyti santvarką vikipedijoje, ar perimti ją, mes norim teisingumo.

Jei kiltų neaiškumų rašykite į mano aptatimą. Jei mane blokuos, tai tik įrodys, kad kažkam šios reformos Labai nepatinka ir tas nori užgniaušti mane.

Savo nuomonę išreiškit apačioje. Ačiu, kad išklausote.--Profcard 2 14:59, 2007 spalio 15 (EEST)




Net juokinga pasidarė paskaičius ir ne tik dėl etatinio nepilnaverčių straipsnių siūlytojo į pavyzdinius gausaus klaidų kiekio, bet ir dėl "peticijos" tono. Reiktų džiaugtis, kad kažkas užsiima savaitės straipsnio atnaujinimu (yra buvę laikotarpių, kai "savaitės" straipsnis būdavo nekeičiamas kelis mėnesius). O visokius savaitės straipsnio rinkimus galima organizuoti ir be peticijų bei menamos "daugumos" nuomonės reiškimų. Tik labai abejoju ar šiame Vikipedijos etape pavyks sulaukti bent kiek didesnio aktyvumo (kad užtektų "demokratiškam" balsavimui. Bet gal ateis laikas, kai lietuviška Vikipedija bus žymiai gyvesnė ir net smulkūs projektėliai sulauks didelio susidomėjimo/aktyvumo. knutux 15:06, 2007 spalio 15 (EEST)
Knutuxai tu nesupratai ką norėjau pasakyti.Dauguma nori, kad jie balsuotų, o ne kažkoks žmogus kuris mėgsta tik antiką. Aš noriu skaidrumo. Pvz. aš vienintelis pristačiau kandidatą į sav. staripsnį. O iš niekur išniręs straipsnis tapo sav. staripsniu. Aš pasibjaurėjęs. Jo net nebuvo tarp kandidatų. P.S aš manau, kad tas kuris parašė sav. staripsnį, jam būtų maloniau kad visi išrinktų, o ne vienas. Aš vakar parašiau visas mintis šiuo klausimu, tik kažkas jas ištrynė. Matai, kažkam labai nepatiko. Aš noriu demokratijos, nes pats domiuos politiką ir esu liberalsocialistas.--Profcard 2 15:39, 2007 spalio 15 (EEST)
Na nelabai aš ką galiu pasakyti. Kuomet aš prižiūrėjau savaitės straipsnį, tai kreipdavau dėmesį į apimtį, informatyvumą, estetinę straipsnio išvaizdą. Tavo parašyti straipsniai buvo tikrai neblogi, bet sutik, kad vis dėl to iki idealumo jiems trūko nemažai (klaidos, blogi vertimai, mažai iliustracijų ir pan.), todėl manau, kad vietoje didelių priekaištų geriau susikauptum ir parašytum išties gerą straipsnį, kuris galėtų tapti ne tik savaitės straipsniu, bet būtų įtrauktas į vertingų straipsnių kategoriją (žr. Wikipedia:Vertingi straipsniai). Dėl rinkimo, tai manau, kad nereikia čia balsavimų, nes be straipsnių autorių turbūt mažai būtų suinteresuotų žmonių balsuoti. User:Atlantas kol kas sėkmingai tvarkosi ir už tai jam tik reiktų padėkoti. Hugo.arg 16:16, 2007 spalio 15 (EEST)

Manau, kad šita ideja nepavyks vien dėl to, kad yra per mažai aktyvių vartotojų, kurie galėtų rinkti tokį straipsnį. Gerai būtų turėti puslapį, kuriame matytųsi, kokie straipsniai buvo tą savaitę sukurti (o gal toks puslapis jau yra?). Sutikčiau, kad vienas žmogus negali nustatinėti savaitės straipsnio kiekvieną kartą, tačiau kaip ir sakiau didelio skirtumo tarp 3 žmonių balsavimo ir 1 žmogaus nustatymo nėra. Kas liečia profcard straipsnius, turiu pripažinti, kad jie yra per prastos kokybės, kad būtų išrinkti savaitės straipsniais -Vaisius 16:21, 2007 spalio 15 (EEST)

Man nelabai patinka tokios įdėjos, juolab, kad nesu matęs narių, kurie būtų nepatenkinti rinkimų sistema išskyrusProfcard 2. Jeigu pamatysiu, tada pagalvosiu, bet manau čia nori tik prastumti savo straipsnį į Savaitės iniciatyvą, todėl ir visos naujovės, nauji rinkimo būdai ir sugalvojami. Manau, kad Vikipedijoje vyrauja demokratija, ir nieko daugiau čia nereikia. Folkas 17:29, 2007 spalio 15 (EEST)

Dabartinis Pasiūlymas[redaguoti vikitekstą]

Žmonės aš neturiu omeny mano straipsnius. Aš straipsnius rašau savo malonumui ir pan. Na gerai Tebūnie visi naudotojai nerenka, Tačiau gal Padarom šitaip:

Gal sukuurkim Komisija ,tai yra Tarybą kurią sudarytų kokie penki žmonės (reikia nelygynio) kurie diskutuotų šia tema ir išrinktų sav. straipsnį. Joje mano manymu turėtų būti:

  1. Žmonės kurie vos ne kas dieną lankosi vikipedijoje;
  2. Yra aktyvūs sav. straipsnio rinkime;
  3. Būtų atsakingi;
  4. Būtų objektyvūs;

Gal Padarom šitaip. 'Tokia tvarka būtų objektyvesnė. Išrinktume keturis Tarybos narius (jie pasitrauks savo noru iš tarybos, jei tik panorės), kurie bus savo srities žinovai - t.y į Tarybą įeitų Aktikos žinovas, Geografijos, Istorijos ir dar vieno mokslo.

Penktąjį narį išrinks Taryba. Jis bus išrinktas jei pats pasisiūlys. Penktas narys bus išrenkamas kas savaitę. Jis negalės būti perrinktas po balsavimo, nebent po mėnesio.

Aš prisiimu atsakomybę už šią Tarybą. Su mielu noru į ją įeičiau. Gal šią Tarybą išrinktų Administratorius. Ką manot?.--Profcard 2 17:17, 2007 spalio 15 (EEST).

Na kad būtų daugiau negu vienas rinkikas, tai visai neblogai. Kai aš prižiūrėjau šią sritį, dariau taip: aš ir kiti naudotojai surašydavo per savaitę parašytų\papildytų dėmesio vertų straipsnių sąrašą ir atrinkdavom vieną. Galėtų ir dabar būti panašiai: tarkim tie 5 (ar mažiau) žmonės (nesvarbu adminai ar žinovai kokie) per savaitę sudaro sąrašą gerų straipsnių ir po to išrenka geriausią (bet nereik ten visokių biurokratinių terminų, naudotojų rinkimų). Jei reiks, galėsiu prisidėti. Hugo.arg 17:32, 2007 spalio 15 (EEST)
Ačiu Hugo NORS TU MANE SUPRANTI.Na, tada, manau reikėtų išrinkti penkis narius. Aš labai noriu juo tapti, gal ir tu nori? Manu mano atsarginis planas visiems priimtinesnis. Gal taryboje galėtų būti Tu, Nomadas, Atlantas, Aš ir dar kas. Na ačiu, kad supranti mano idėja. Gal įrenkime tos Tarybos aptarimą kur visi konkrečią valandą pasiūlytų kandidatus ir aptarinėtų juos. Aš manau taip reikėtų daryti.--Profcard 2 17:46, 2007 spalio 15 (EEST).

Jeigu toks projektas įvyktų, siūlyčiau rinkti penktąjį narį, kuris buvo aktyviausias Vikipedijoje per tą savaitę --Folkas 18:05, 2007 spalio 15 (EEST)

OK, Folkai. Klausyk čia jau užuomazgos mano siųlomos Tarybos gimsta. Aš patenkintas. Gal paremk mano siūlomą Tarybą. Į ją įeitų atsakingi žmonės. Aš prisiimčiau atsakomybę. Gal ir tu nori.--Profcard 2 18:12, 2007 spalio 15 (EEST)

Ačiū už pasiūlymą, tačiau nemanau, kad esu vertas tokių pareigų. Įdėja tikrai įdomi, tikrai priimtinesnis variantas negu praeitasis, todėl siūlyčiau tokį dalyką. Tik nežinau ar kiekvienas turės tiek laiko peržiūrėti straipsnius, kad ir kas būtų, bet įdėja jau pradedama lipdyti. --Folkas 18:35, 2007 spalio 15 (EEST)

Paprasčiau būtų jei surašytum siūlymus į rinktinius, tą patį galėtų padaryti kiti naudotojai, o į pirmą puslapį galima dėti iš eilės, jei niekas neprieštarauja - nereikės jokių tarybų, rinkimų ir kitos bereikalingos veiklos.--Dirgela 19:07, 2007 spalio 15 (EEST)
Panašiai manau ir aš. Lietuviškoje Vikipedijoje nėra tiek gausu kokybiškų ir tvarkingų straipsnių, kaip, pvz. en, de ar fr, kad reikėtų atskiros komisijos vienam-kitam straipsneliui įdėti. Palaikau nuomonę, kad tiesiog visi surašo savo siūlymus ir tiek. O, pvz., jei kas nenori pritarti vienam ar kitam straipsniui, tiesiog užveda apie jį diskusiją. - andrius.v 19:14, 2007 spalio 15 (EEST)

Na svarbiausia, kad atsižvelgta į mano pasiūlymus. Tas kas man pritaria, tegul pasirašo čia, skiltyje Reforma. Ačiū už komentarus.--Profcard 2 19:26, 2007 spalio 15 (EEST)

Taryba gal ir gerai aš už, tačiau tam yra nemaži sunkumai, visų pirmą ir vieno žmogaus užtenka str. pakeisti be jokių tarybų, rinkimų ir pan. dalykų, kadangi visi gali nurodyti kandidatus ir jie tikrai peržiūrimi, o taip pat:
  • Tiek (5) žmonių nenorės dalyvauti;
  • Profcard, akyvaizdu, kad nori jog tavo str. taptų savaitiniais straipsniais, todėl ir sugalvojai šį reikalą, atleisk kad nei karto taviškio neišrinkau, bet buvo vertesnių, labiau informatyvių ir kokybiškesnių;
  • Jeigu būtų sukurta kažkas pan. į tarybą, tai tegu tada tarybos narių straipsniai negali būti išrinkti savaitiniais, kaip ir interesų konflikto būtų išvengiama (pvz., aš nei vieno savo straipsnio neįdėjau į savaitinius, nes buvo vertesnių).

Manau, kad pastabos tinkamos ir vertos dėmesio, jei būtų suformuota tokia taryba, tai aš už norėčiau joje dalyvauti, jei kiti balsuotų už tai ir susirinktų 5 nariai, tačiau dėl minėtų priežasčių jei tai sprendžiama pavieniai, tai aš prieš, kadangi tą galima atlikti surašant siūlomus kandidatus (ir būtų gerai ne tik vien savo str.).

Kitas dalykas, abejoju Profcard brandumum neįsižeisk nieko asmeniška, tačiau dalyvis dar akyvaizdžiai vos žengianntis pirmus žingsnius Vikipedijoje, ir jau nori vadovauti, kažkam ... --Atlantas 20:17, 2007 spalio 15 (EEST)

Atlantai aš esu pasirengęs būti taryboje, Aš tada nerašyčiau pretendentų į sav. straipsnius. Na o dėl mano amžiaus, nu atleisk. Aš nei keikūnas, nerūkau, esu padorus pilietis, priešingai nei mano karta. Su manimi beveik niekas nebendrauja, gerai mokausi. Aš gerai nusimanau politiką, esu viskam tolerantiškas, aktyvus viki narys. Ar tai kliūtys. Aš kol kas nepretenduoju į Adminus, nei į kitką. Aš tiesiog manau, kad Taryba būtų demokratiški--Profcard 2 20:41, 2007 spalio 15 (EEST)au.

O ar negalima būtų kiek pakeisti šį projektą ir padaryt kažką panašaus į savaitės iniciatyvos projektą? Straipsniai būtų surikiuoti į eilę vienas po kito. Tokiu būdu keli geri straipsniai, sukurti tą pačią savaitę, turėtų galimybę pabūti pirmame puslapyje. Tai būtų kažkas panašaus į Dirgelos pasiūlymą.-Vaisius 21:17, 2007 spalio 15 (EEST)

Na ką gi, matau dauguma su manimi sutinka dėl Sav Straipsnio skilties reformavimo. Na o dėl Tarybos. Štai mano siųlomos Tarybos nariai:

Sėkmės priimant sprendimo.--Profcard 2 17:38, 2007 spalio 16 (EEST)

Visų pirma reikia visų sutikimo, aš sutinku tik jei kiti keturi sutiks. Bei esu prieš siūlymą dėti straipsnius į eilę (tokiu būdu vos ne bet ką galima dėti į tokią eilę), kadangi šį iniciatyva būtent mano nuomone ir skirta, kad būtų parodomas kokybiškiausias ar labiausiai papildytas straipsnis (čia ats naudotojui:Vaisiui). Taip pat jei būtų pakaitomis daromas rinkimas: kylo keletas minčių, pirma aš (ir manau kiti) nesiruošiu sekti ir laukti, kad kas penktą savaitę pakeistų straipsnį, akyvaizdžiai keitėjui bus sunku sekti ir nepraleisti savo ėjimo (o kai regurialiai daroma tarkim vieno, ar visų skype kanale sutarus ir išrinkus būtų viskas greičiau ir nereiktų ilgai laukti), bendras rinkimas kaip visada įmanomas prie str. rinkimo skilties, kur kol kas būta maža aktyvumo.
Jei bus pakaitinis keitimas, tikrai nebedalyvausiu sav. str. rinkime, nes arba regurialiai tai darau vienas (nes tikrai praleisiu, kada reikia keisti) ar su komisijos sutarimu (reikia, kad visi pasirašytų, tada aš sutinku), ar balsavimu atrankoje (kas išesmės dabar yra, bet neaktyviai (todėl gaunas, kad jį parenku aš), tai abejoju ar komisija aktyviai tuo užsiimtų ar apskritai susiriktų, pvz., sekmadieni vakare skype kanale, kad išrinktų str. iš poros kandidatų (šiaip rinkti nelabai būna ką, nes aiškiai matomas vienas geresnis str., o dažniausiai dar jo tenka ir paieškoti kaip praeitą savaitę, kai buvo palyginus mažai parašyta) ). Primenu, kad reikia visų sutikimo :), dėl komisijos, Nomad pvz., išvis nieko neparašė dėl to. --Atlantas 09:11, 2007 spalio 17 (EEST)


Na matau Atlantai Tu sutinki. Aš irgi. Trūksta dar trijų asmenų. Kas sutiktų?--Profcard 2 18:33, 2007 spalio 17 (EEST)

Aš balsuoju už Potosi. Manau tai geriausias straipsnis iš pateiktų Kandidatų.--Profcard 2 19:23, 2007 spalio 19 (EEST)

Geriausiai tai kaip Atlantas siūlė - sekmadienio vakare visa Taryba prabalsuoja už kokį straipsnį ir daugiausiai balsų surinkęs patampa savaitės straipsniu. Kadangi dar ne sekmadienis, galbūt per savaitgalį atsiras dar kažkokių geresnių straipsnių, todėl dar nebalsuoju, bet kol kas tai esu 100% už Potosi, nes papildytas labai smarkiai Hugo.arg 19:40, 2007 spalio 19 (EEST)

Klausimas :)[redaguoti vikitekstą]

Vienas iš kriterijų savaitės straipsniui yra mažas raudonų nuorodų kiekis (geriau ne virš 10 visam str.). Mano nuomone tai kiek diskriminuojantis kriterijus, nes vienos sritys Vikipedijoje šiuo metu aprašytos kur kas plačiau (pvz, futbolas, istorija, geografija) nei kitos (tarkim kokia medicina ar ekonomika), taigi vieniems straipsniams patekti į savaitės straipsnius tektų mažiau 'vargo' nei kitiems. Be abejo, galima gan nesunkiai prikurti daugybę stubų, kad nuorodos pamėlynuotų, kita vertus stubų masinis kūrimas iš esmės irgi nėra skatintinas. Tai va:). --Mea 21:44, 2008 balandžio 5 (EEST)

Ir čia ne tik savaitės straipsnyje :). Pvz. straipsnis Siera Leonė netapo pavyzdiniu, nes Siera Leoonė menkai aprašyta (atseit raudonuoja).--Spaiderisaptarimas 21:08, 2008 gruodžio 2 (EET)

Atlantas pasiūlė straipsnį Sugababes. Nežinau ar straipsnis tinka, nes šią savaitę buvo pridėtos vos dvi pastraipos (maždaug 1000 baitų). Todėl mano nuomone, minėtas straipsnis kol kas netinka.--...Spaideris...aptarimas 15:21, 2009 kovo 22 (EET)

Siūlyčiau ne visuomet vadovautis ta logika, kad kuo daugiau baitų papildytas str. tuo geriau, o parinkti eiliniam skaitytojui įdomesnius straipsnius, kurie buvo papildyti tarkim mėnesio eigoje ar šiaip buvo rastas kokybiškas, neįvertintas str., nes visgi vikipedijos srautai nėra tokie kuklūs, nors ir su 15min nesulyginami. Taip galima prisidėt prie kokybiškesnės žiniasklaidos platinimo Lietuvoje.--C.C. v C.C. (aptarimas) 15:06, 11 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Bėda ta, kad niekas nežino, kas yra „eilinis skaitytojas“ ir kaip nustatyti, kas jam yra įdomiausia. O baitų taisykle vadovaujuosi ne aklai, kadangi dažnai sporto puslapiai su detaliomis lentelėmis visus lenkia pridėtų baitų skaičiumi. Tiesa, žiniasklaidai ir aktualijoms galima bandyti pakurti kažką panašaus į en:Portal:Current events. Jei tik atsirastų prisidedančių – aš už, senai brandinu šią mintį. Powermelon (aptarimas) 16:01, 11 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Deje, psl. primena kriminalų skiltį. O prie tokių žinių platinimo aš tai tikrai neprisidėsiu. Eilinio skaitytojo portretas. Žymiai paveiktas masinės žiniasklaidos naujienų, mokslo metais – mokymų programos.(Skaitomiausi straipsniai (statistika atnaujinama kas mėnesį)).--C.C. v C.C. (aptarimas) 16:11, 11 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Nebūtina rašyti apie kriminalus, yra ir kitų naujienų. O „eilinio skaitytojo“ portretas turbūt ir paremia, kaip pats sakote, aktualijų poreikį (Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė; Žolinė; Jonas Valančiūnas; Šiaurės Korėja; ...). O Vilnius, Lietuva, Vikipedija ne taip ir dažnai redaguojami. Powermelon (aptarimas) 16:34, 11 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Todėl ir siūlau keisti projekto pobūdį, nes vargu ar eilinis Lietuvos pilietis susidomės pingvinu ar pan. Reiktų arba susieti su aktualijomis arba atsižvelgti į mano jau minėtą šaltinį ar tegul visa bendruomenė pasiūlo atrasti užmirštų kokybiškų str. Pvz. Žolinės paskelbti sav. str. prieš savaitę ar Lietuvos vyrų krepšionio rinktinė prasidėjus čempionatui. Taip sakant, jeigu dirbtume komerciškai, tai mes bankrutuotume, bet čia tik šiaip verčiu susimąstyti kiek paspaudimų sulaukia atitinkami str. ir kiek informatyvus visgi labai jau lankomas pirmas psl. O gal paskelbus tarkim Zapad 2017 atsirastų ir prisidėjusių kaip kad jau nekartą buvo su sav. str. [1]--C.C. v C.C. (aptarimas) 16:38, 11 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Tuomet galima kažką ir pabandyti glaustai aprašant savaitės aktualijas. Kaip bebūtų, savaitės str. turėtų būti įvairesni ir nebūtinai papildyti savaitės eigoje.--C.C. v C.C. (aptarimas) 16:52, 11 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]
vargu ar eilinis Lietuvos pilietis susidomės pingvinu: pagal rugpjūčio mėn. statistiką, „Žvirbliniai paukščiai“ yra 39-oje vietoje :) Šiaip nemanau, kad turime vaikytis paspaudimų skaičiaus ar pan. komercinių tikslų. O savaitės straipsnis yra jau bent 10 metų vystomas projektas su nusistovėjusiomis tradicijomis ir, kaip minėjau, atliekantis savo funkciją, tad if it ain't broke, don't fix it. Powermelon (aptarimas) 08:20, 12 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Dabar jau kuris laikas parenkami str. apie paukščius, meno asmenybes, nes pora vartotojų nesibodi parašyti ilgesnių str. nei kiti. Tikrai būtu verta rasti, kad ir kokybiškų geografinių str. pvz. apie ežerus, upes, miškus Lietuvoje.--C.C. v C.C. (aptarimas) 16:16, 11 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Kaip apibrėžiamas pats projektas, Ši iniciatyva skirta paskatinti naudotojus kurti išsamius ir kokybiškus straipsnius. Jei naudotojai nesibodi parašyti ilgesnių str. nei kiti – laikau, kad projekto tikslas pasiekiamas. Powermelon (aptarimas) 16:34, 11 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Tuomet pabandom tą savaitės aktualijų projektą. en:Portal:Current events. Tik kur jį reiktų talpinti ar vietoj mėnesio šalies, tik aukščiau rugsėjo 11 d. įvykių, nes paprastai sav. iniciatyvos str. ilgis daugmaž sutapdavo su mėnesio šalies šablono pabaiga.--C.C. v C.C. (aptarimas) 17:21, 11 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Man labiau šis variantas patinka. Geriau tegu bus Vikiprojektas:Aktualijos (arba Vikiprojektas:Naujienos), siūlau nesusisieti su savaite. Rašykime naujausius įvykius viršuje, kaip enwiki pirmame puslapyje. Powermelon (aptarimas) 08:20, 12 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Siūlau taip kairėje būtų savaitės aktualijos, dienos įvykiai, savaitės iniciatyva pabaigoje. dešinėja iliustracija bei sav. str.--C.C. v C.C. (aptarimas) 17:26, 11 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Tuomet Vikiprojektas:Naujienos, nes ten ir sporto, mokslo, verslo, ekonomikos, politikos ir kitas temas liečia. Viršuj tai kairėje? Tuomet ir šios dienos įvykius būtų galima kilstelėt ir atnaujint karts nuo kartą, nes dabar jos kaip ir neatnaujinamos neskaitant šių metų įvykių. Vis vien didžiausias dėmesys krypsta į kairę. Sukurk, jei gali nieko nelaukęs.--C.C. v C.C. (aptarimas) 08:52, 12 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]
Siūlau taip. Jaučiu, didesniems pirmo puslapio pokyčiams nepakanka mūsų norų, reiktų organizuoti balsavimą. Powermelon (aptarimas) 08:55, 13 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]
Bandom, jei kas nors iš to išeis--C.C. v C.C. (aptarimas) 21:54, 13 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]
Projektas turi būti sėkmingas, nors mėnesį, kad užsitarnautų garbingesnę vietą. Ar aš pats daug prisidėsiu, tai abejoju, nes nelabai seku naujienų, gal tik poros sričių ir tai nenuosekliai. Todėl Jums ir teks naujų darbų liūto dalis. Nebent dar kas prisijungs.--C.C. v C.C. (aptarimas) 00:19, 14 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]
Projektą paleidau (Vikiprojektas:Naujienos), mus du kol kas padariau koordinatoriais. Powermelon (aptarimas) 08:16, 14 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]
Tuomet tam puikiai tiktų Ar tu žinai skiltis? en:Wikipedia:Recent additions. Gal gali sukurti ir šį projektą?--C.C. v C.C. (aptarimas) 11:37, 18 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]
Tiesą sakant, „ar žinai?“ skiltis mane ne taip domina. Noriu visų pirma pažiūrėti, ar naujienų projektas prigis, be to, „prisikaupė“ ir neprojektinės veiklos norų :) Powermelon (aptarimas) 08:22, 20 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Prisidėjimas[redaguoti vikitekstą]

Nustatymai: Naujausių keitimų vaizdavimas: Pažangiai rodomi naujausi keitimai. [2]

Nuo šiol ir aš peržiūrėsiu galimus pasirinkimus, bet ~5K baitais papildytus straipsnius lengva pastebėt.--C.C. v C.C. (aptarimas) 23:02, 26 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Gerai, bus tik į naudą, kad ko nepražiūrėčiau. Powermelon (aptarimas) 09:05, 27 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

„Gali būti įdėtas vienas iš tą savaitę parašytų ar žymiai papildytų straipsnių“, taip pat anksčiau parašytas vertas dėmesio straipsnis.--Vaidila (aptarimas) 13:54, 12 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]

Už pakeitimus

  1. Vaidila (aptarimas) 13:55, 12 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]

Prieš pakeitimus

  1. Powermelon (aptarimas) 14:34, 12 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]
  2. Superduperwikis (aptarimas) 20:48, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]
  3. Italas (aptarimas) 21:10, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]
  4. Homo ergaster (aptarimas) 21:16, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]

Atsiliepimai

  • Prastiname tiek Vikipedijos įvaizdį, tiek neišnaudojame visuomenės prusinimo galimybių. Eilinis lankytojas gali pagalvoti, kad Vikipedija yra krikščionių bendruomenė, nes jau ne pirmą kartą išrenkama koplyčia į pvz. str. Nesu nusistatęs prieš krikščionybę ir nesakau, kad jų negalima išrinkti, nes ir tų vartotojų rašančių išsamius str. nėra daug Vikipedijoje, bet anksčiau parašyti kokybiški str., pvz., SubRE Pierre-Auguste Renoir nepatenka į pasirinkimo akiratį, nes dabar pastarasis dalyvis daugiausiai rašo apie kompozitorius, bet kodėl neišrinkus ir senesnių jo straipsnių?--Vaidila (aptarimas) 13:54, 12 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]
Nesutinku. Naudotojas, kurio straipsnius apie koplyčias kelias savaites išrinkau kaip savaitės geriausius, tikrai yra vertas pagerbimo, kadangi jo sukurti straipsniai tomis savaitėmis buvo išsamiausi, jau nekalbant apie tai, kad tai originalus, ne verstinis turinys. Taip pat nematau čia vietos ir poreikio cenzūrai. Beje, siūlant rinkti anksčiau sukurtus dėmesio vertus straipsnius patariu apibrėžti kokius nors kriterijus tam, nes dabartinis siūlymas atveria laisvę kuratoriaus fantazijai bei neišrinktų straipsnių autorių nepasitenkinimui. Variantas daryti kassavaitinį balsavimą, bet abejoju, kad balsuotųjų būtų daug. Powermelon (aptarimas) 14:34, 12 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]
Visiškai nesiginčiju, kad šis str. išsamus ir dėmesio vertas, bet kartais nebūna iš ko rinktis. Tiesiog siūlau palikti siūlymus porai savaičių ar mėnesiui, galbūt neribotam laikui, o tikrai prastus parinkimus atmesti. Jūs galėsite ir priimti galutinį sprendimą, tiesiog siūlytojų būtų daugiau. Pvz., Hugo.arg Bizantijos ikonoklazmas buvo Jūsų pasiūlytas, bet šis str. galėjo palaukti ir savo eilės, kad ir mėnesį. Kaip naujausių keitimų srauto stebėtojas, aš įdomių str. nepraleidžiu, bet eiliniai lankytojai, manau, tikrai nesigaudo nei tam sraute, nei ten ko nors ieško. Ir aš manau, kad Vikipedija vis tiek yra vienas iš įdomiausių žinių šaltinių galbūt dėl to, kad lt viki autorius puikiai pažįstu ir žinau ko iš jų tikėtis. Kai tuo tarpu angliškoji Vikipedija persotinta tiek žinių, tiek autorių atžvilgiu, jokio nuoseklumo nėra ir bendruomeniškumo matyt.--Vaidila (aptarimas) 14:40, 12 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]
Projekto aprašymas apibrėžia aiškius kriterijus, tad nematau problemos jog kartais nebūna iš ko rinktis: gausiausiai papildytas reikalavimus atitinkantis straipsnis tampa savaitės geriausiu. Per šiuos metus vargu ar buvo atvejis, kai teko nusileisti reikalavimams. angliškoji Vikipedija persotinta tiek žinių, tiek autorių atžvilgiu – visiškai nesutinku, niekas neverčiamas skaityti visko iš eilės; enwiki gyvybingi pavyzdinių str. rinkimai, į jų rezultatus pirmiausia ir siūlau kreipti dėmesį, o didelė bendruomenė užtikrina įvairių interesų grupių ir nuomonių atstovavimą. jokio nuoseklumo nėra ir bendruomeniškumo matyt: enwiki bendruomenė pasidalinusi į projektus, kurių nariai neblogai prižiūri kuruojamas sritis. ltwiki to labai linkėčiau. Powermelon (aptarimas) 08:59, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]
Tą ir noriu pabrėžti, kad en wiki nėra pirmajame psl. savaitės str., o pas mus ir pasirinkimas mažesnis ir dar laikotarpis ribotas.--Vaidila (aptarimas) 18:31, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]

Ir vėl savaitės straipsniu paskelbtas straipsnis apie krikščionybę. Tai tik parodo projekto ydas...--Vaidila (aptarimas) 18:26, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]

Taip išeina, kad Dopingas Rytų Vokietijoje nebus paskelbtas SavStr., o Vilensija, aišku nieko dėtas, bet vėl gauna visus nuopelnus. Tiek Italas, tiek Hugo.arg kuria išsamius str., bet juos nustelbia Vilensijos str. baitų skč. Aš aišku nepretenduoju, nes neturiu tiek kantrybės juos rašyti. Vienintelis mano iš dalies parašytas ir Dirgelos pataisytas išrinktas vertingas str. buvo Romuva...--Vaidila (aptarimas) 18:39, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]

Dėl Dopingas Rytų Vokietijoje - pritariu, kad kartais verta įdėti gal ne tokį išsamų, bet įvairesnį straipsnį, negu vis tos pačios srities (koplyčios, dailininkai, kompozitoriai...), tačiau tam keisti taisyklių neverta, ieškant senų straipsnių - vietoje to, einamąją savaitę verta atsižvelgti ne tik į baitų skaičių, bet ir į temą. Hugo.arg (aptarimas) 19:59, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]

Amerikiečiai buvo neblogas jūsų sukurtas str., bet ne tris savaites temos buvo vien tik apie Japonijos kultūra, labai jau neprofesionalus informacijos pateikimas visuomenei.--Vaidila (aptarimas) 20:09, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]

Siūlyčiau ištaisyti „klaidą“ ir paskelbti SavStr. Dopingas Rytų Vokietijoje, nes tikrai derėtų visuomenei atkreipti dėmesį į dopingo vartojimo ištakas, nes dabar apie tai kalbama naujienose. Kaip tik sutaptų su savaitės iniciatyva, žmonės gal atkreiptų dėmesį, kad vikipedijoje tikrai galima rasti aktualių str.--Vaidila (aptarimas) 20:12, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]

Suprantu, kad balsavimo nelaimėsiu, todėl pasisakau už įvairių temų aprėptį ir palaikau Hugo.arg išsakytą nuomonę.--Vaidila (aptarimas) 22:34, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]

Primenu, kad pagrindinio psl. peržiūrų skč. siekia 3 000 kasdien. [3]--Vaidila (aptarimas) 20:23, 13 gruodžio 2017 (EET)[atsakyti]

Nusižengta taisyklėms[redaguoti vikitekstą]

@Hugo.arg: @Vilensija: Džiugu, kad buvo nusižengta taisyklėms, bet kodėl (Šventykla)?--Vaidila (aptarimas) 09:36, 7 kovo 2018 (EET)[atsakyti]