Kategorijos aptarimas:Fizikiniai dydžiai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Turime apibrėžti koks ryšys ir skirtumas tarp Kategorija:Fizikiniai dydžiai ir Kategorija:Matavimo vienetai --Mykolas OK

Fizikinis dydis yra pvz., masė, o jo matavimo vienetas - metras, nelabai matau kur čia galėtų būti keblumų.--Dirgela 21:11, 2007 Balandžio 2 (EEST)
Kiekvienas fizikinis dydis turi savo matavimo vienetus, todėl abiejų kategorijų sudėtis yra panaši. Padariau tarpusavio nuorodas kategorijose. Manau, tai gali praversti ieškantiems reikalingo straipsnio. --Mykolas OK
Jei kiekvienas fizikinis dydis turi savo matavimą, tai natūraliai peršasi išvada, kad kiekvieną fizikinį dydį reikia nuorodomis susieti su jo matavimo vienetais ir atvirkščiai. Tačiau tai nereiškia, kad reikia kažkaip sieti pačias kategorijas. Tokių dirbtinių ryšių galima galybes prigalvoti. knutux 15:09, 2007 Balandžio 3 (EEST)
Tuo labiau, kad ne visi matavimo vienetai turi fizikinio dydžio atitikmenį, pvz., ten yra įtraukti baitai, kur reikėtų labai pritempinėti prie kokio nors fizikinio dydžio.--Dirgela 21:53, 2007 Balandžio 3 (EEST)