KK130

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
KK130
Kaunas-Alytus
Valstybės Lietuva Lietuva
Ilgis 66,18 km
Pradžia Kaunas
Pabaiga Alytus
Apskritys Kauno, Alytaus
Miestai Kaunas, Prienai, Alytus
Kelias Prienų rajone

KK130 – krašto kelias, jungiantis Kauną ir Alytų. Kelio ilgis – 66,18 kilometro. Šiame krašto kelyje yra 3 „juodosios dėmės“.

Kelias prasideda Kaune, Veiverių gatvėje, nuo Aleksoto tilto. Eina per Kauno, Prienų, Alytaus rajonus. Prie kelio yra šie miestai ir gyvenvietės: Garliava, Ilgakiemis, Išlaužas, Prienai, Balbieriškis, Miklusėnai. Baigiasi Alytuje, Pulko gatvėje.

Kelias ties Prienais

Prie Jūraitiškės kerta Jiesios upę, ties Išlaužu – Linksmakalnio – Išlaužo tvenkinius, Prienų vakarinėje dalyje viaduku kerta  A16  VilniusPrienaiMarijampolė  ( E28  Berlynas-Gdanskas-Kaliningradas-Marijampolė-Prienai-Vilnius-Minskas ), ties Balbieriškiu – Peršėkės upę, Alytuje virš kelio nutiestas geležinkelio tiltas, kuriuo eina geležinkelis, vedantis iš Alytaus pramonės mikrorajono.

Būklė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Keliu, ypač ruože tarp Prienų ir Kauno, vyksta intensyvus eismas, kelias siauras, jam daro įtaką reljefas. Didžiojoje dalyje eismo greitis apribotas iki 70 km/h, draudžiama lenkti. Kelio ruožą tarp Prienų ir Kauno yra planuojama rekonstruoti, įrengiant papildomą juostą. Juostų skaičius važiavimo kryptimi keistųsi iš vienos į dvi ir atvirkščiai. Visada išlaikomas bendras trijų juostų profilis: jei važiavimo kryptimi dvi juostos, tai priešpriešinėje pusėje viena eismo juosta ir atvirkščiai.