Pereiti prie turinio

Caparezza

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Caparezza
Biografija
Pilnas vardasMichele Salvemini
Gimė1973 m. spalio 9 d. (50 metų)
Molfeta, Apulija
Kilmė Italija
Žanraialternatyvusis hiphopas, rap metalas
Aktyvumo metai1996–dabar
Svetainėwww.caparezza.com

Mikelis Salvemini (it. Michele Salvemini, labiau žinomas pseudonimu Kapareca (it. Caparezza; g. 1973 m. spalio 9 d. Molfetoje)) – italų reperis, kuris 1997 metais debiutavo Sanremo muzikos festivalyje.

M. Salvemini tėvas grodavo muzikos grupėje, taigi jis irgi pradėjo vaikystėje groti muziką. Jis pradėjo kurti muziką savo garaže ir 2000 metais išleido savo pirmą albumą pseudonimu MikiMix.

M. Salvemini kritikuoja visuomenę ir politiką su aštria ironija, kurios kontekstas dažniausia būna fantastinis arba nerealus. Jo dainų žodžiuose yra netipinių metaforų ir užuominų į filmus, komiksus, reklamas, televizijos transliacijas, klasikinius rašytojus, kitus muzikantus ir kitas asmenybes, kurias sunku pastebėti ir kurios yra mažiau žinomos. Pavyzdžiui, jo populiariausia daina „Fuori dal tunnel“ kritikuoja pramogos deindividualizavimą. Tačiau daina grojama diskotekose ir televizijos reklamose, t. y. dvejose srityse, kurios prisideda prie pramogų deindividualizavimo. Daina „Vieni a ballare in Puglia“ kalba apie dabartinę politinę situaciją Apulijoje. Taip pat daina „Caduti del lavoro“ pristato miškų gaisrus Gargane ir užterštumą Tarante.