Atban Klann

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Atban Klann
Biografija
Dar žinomaA Tribe Beyond a Nation
KilmėLos Andželas (Kalifornija), JAV
ŽanraiHip Hop
R&B
Šokių muzika
Aktyvumo metai19921995
Įrašų kompanijaRuthless Records, Relativity Records
Susijusi veiklaEazy-E
Blood of Abraham
The Black Eyed Peas
Buvę nariai
Will 1X
apl.de.ap
Mookie Mook
DJ Motiv8
Dante Santiago

„The Atban Klann“ (A Tribe Beyond a Nation) buvo Jungtinių Amerikos Valstijų hiphopo muzikos grupė, kurią sudarė Will 1X, apl.de.ap, Mookie Mook, DJ Motiv8 & Dante Santiago. „The Atban Klann“ buvo pasirašiusi kontraktą su „Ruthless Records“ įrašų kompanija. Du grupės nariai vėliau sukūrė kitą grupę pavadinimu „Black Eyed Peas“.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apl ir will.i.am sukūrė breiko grupę pavadinimu „Tribal Nation“ ir dažnai apsirodydavo Pietų Kalifornijos vakarėliuose ar koncertuose. Paskui breiko grupė persiorientavo į muzikos grupę. 1992 m. grupė pasirašė kontraktą su įrašų kompanija „Ruthless Records“, debiutavo atlikėjo Eazy-E EP’o „5150: Home 4 tha Sick“ dainoje „Merry Muthaphuckkin' Xmas“. Netrukus grupė įrašė ir turėjo išleisti 1992 m. spalio 6 d. savo debiutinį studijinį albumą „Grass Roots“.

Po 2 metų grupė išleido pirmąjį singlą iš albumo – „Puddles Of H20“.[1] Dainos vėliau iš albumo buvo „nutekintos“, o viršelis padarytas iš Apl.de.ap ir Will 1XBridging The Gap“ foto sesijų. Tačiau dėl nežinomų priežasčių albumas buvo neišleistas ir 1995 m. po Eazy-E’s mirties, įrašų kompanija nutraukė sutartį su grupe. Will 1X pakeitė savo vardą į will.i.am, prie Atban Klann dueto prisidėjo Taboo, ir susikūrė nauja grupė „Black Eyed Peas“. 1998 m. birželio 30 d. išėjo pirmasis BEP albumas „Behind the Front[2], ir dauguma dainų buvo demo dainos skirtos „Grass Roots“ albumui.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Singlai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • 1994: „Puddles Of H2O“

Studijiniai albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]