Aptarimas:Sirijos istorija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Prašau pagalbos! Ką reikia dar padaryti, kad šis straipsnis būtų sutvarkytas? Kaip padaryti turinį, niekaip nesuprantu?

Dėl turinio jaudintis nereikėtų (jis formuojamas automatiškai, kai pasiekiamas tam tikras skyrelių skaičius), o kad straipsnis būtų tvarkingesnis, reiktų bent jau įžangos, aprašančios kodėl istorija skaidoma būtent į tokius du laikotarpius (antikinį ir musulmonų imperijos). Kaip pavyzdį galima žvilgtelėt straipsnio Čekijos istorija pradžią. Arba alternatyva - skyrelio "Antikinė Sirija" pavadinimą perkelti viena pastraipa žemiau ir pirma pastraipa tiks kaip įžanga (bus panašiai kaip Šveicarijos istorija ir kiti istorijų straipsniai). Taip pat straipsnį reiktų priskirti kategorijai (rašant [[category:valstybių istorija]] straipsnio pabaigoje) bei susieti su kitakalbiais straipsniais (rašant [[en:History of Syria]]), dar reikialinga nuoroda į Siriją, kad būtų lengva patekti į aprašomą valstybę (tiktų ir iš pirmame sakinyje esančio žodžio "Siriją". Na o šiaip dar gerai būtų (bet neprivaloma) nuoseklesnis dėstymas (ne atskiri nesusiję pliki sakiniai). knutux 13:36, 27 Vasario 2006 (EET)

Ačiū už pastabas! Dėl įžangos norėjau dar pasitikslinti. Ar jį turėtų būti tame straipsnyje, kur aš rašau, ar ten, pačiam pradiniame, kur kalbama apie Siriją apskritai (nežinau ar aiškiai išsireiškiau). Iš tikro šis straipsnis dar nėra pabaigtas. Dar bus bent pora papildomai laikotarpių. Gal iš vis reikėjo dėti visus laikotarpius iškart o nepalikti nepabaigus. Bet info apie kitus dar baigiu rinkti. Dėl nuoseklumo tai irgi sutinku, nėra tekstas labai sklandus, bet visgi tikiuosi, kad jį bus galima tobulinti toliau man pačiai arba kitiems.

Straipsnyje Sirija turėtų būti ne įžanga, bet trumpa apžvalga visos istorijos (idealiu atveju - tik kelios neilgos pastraipos). O apžvalga turėtų būti straipsnyje Sirijos istorija (įsivaizduok, kad žmogus į šį straipsnį gail ateiti visai be jokio konteksto, pavyzdžiui tieisi iš paieškos sistemos, taigi pirmi sakiniai turi aiškiai aprašyti apie ką čia kalbama). knutux 14:59, 27 Vasario 2006 (EET)

Vikipedijoje įprasta rašyti pr.m.e., o ne pr.Kr. Dirgela 06:34, 1 Kovo 2006 (EET)