Aptarimas:Programos licencija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Licencija? ne Licenzija? Obsrv 17:53, 13 Gruodžio 2005 (EET)


iškart atsakau Obsrv: žodynėliuose dabar priimta licencija. Lietuviškai pateikiamų (programų) licencijose ii naudojamas terminas licencija...

Mykolui: Keli smulkūs pamąstymai:[redaguoti vikitekstą]

a) Antram sakiniui: įsigijus programq su licencija, ji dar nepradeda jam galioti. Ji pradeda galioti, tik ėmus programą naudoti. Iki tol, susipažinęs su licencija, jis dar gali ją gražinti (ir taip nenaudoti). Be to, ji netampa įstatymu (to žodžio prasme), tik "uždeda" teisinę atsakomybę (ar panašiai).

b) Trečiam sakiniui: Vartotojas niekada netampa programos savininku (nebent taip būtų įrašyta licencijoje, bet tokios aš niekada nemačiau). Jis tampa tik programos naudotoju. Tad tą sakinį (papildydamas skyryba ir kiek patvarkydamas stilių) siūlyčiau perrašyti taip:
Kompiuterinę programą yra paprasta ir nebrangu kopijuoti, todėl, ją įsigydamas, vartotojas netampa jos savininku, tačiau jam suteikiamos tik licencijoje numatytos panaudos teisės.

c) pirmame sakinyje po žodžio "nurodantis" reiktų kablelio.


Pastabos buvo šiems sakiniams:

Jei vartotojas įsigyja programą ir jam yra suteikta galimybė susipažinti su licencija, tuomet ta licencija jam yra privaloma, tai yra, tampa įstatymu.

Kompiuterinę programą yra paprasta ir nebrangu kopijuoti, todėl įsigydamas ją vartotojas netampa jos pilnaverčiu savininku, tačiau jam tik suteikiamos licencijoje numatytos teisės.

JonasS 17:58, 13 Gruodžio 2005 (EET)