Aptarimas:Pomėgis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Toks vaizdas, kad čia bandoma sudaryti visų įmanomų žmogaus veiklų sąrašą. Ypač gražus skyrius "hobiai, galintys būti ir profesija", ar kaip ten. Siūlau atsisakyti tokių sąrašų, labiausiai paplitusius kolekcionuojamus dalykus sudėti prie straipsnio apie kolekcionavimą, o šį straipsnį trinti. Sunkiai įsivaizduoju, ką enciklopediško galima parašyti apie hobį. --Nomad 10:01, 2006 Gruodžio 17 (EET)

Nesutinku, kad nieko enciklopediško apie hobius parašyti neįmanoma. Angliškoje vikipedijoje juk parašė... Manyčiau, kad tokiame straipsnyje turėtų/galėtų būti aprašyti termino kilmė, psichologinis/sociologinis hobių vaidmuo (hobis kaip psichoterapija, kaip laisvės išraiškos forma), hobių ryšys su ekonomika ir t.t. Sąrašai - tik priedas nuorodoms į konkrečius straipsnius. Kitas dalykas, kas tokį straipsnį parašys. --rencas 11:19, 2006 Gruodžio 17 (EET)
Aš nesakiau "neįmanoma", sakiau "neįsivaizduoju..." :) Vėliau paskaitinėjau angliškos wiki straipsnį, bet mano nuomone, jis irgi silpnokas. Tavo siūlyti dalykai visai tiktų, jei tik kas juos aprašytų. --Nomad 20:53, 2006 Gruodžio 17 (EET)
Kolekcionavimas - hobis, tačiau detaliau gal vardinti labiau tiktų prie kolekcionavimo. Pritariu Rencui, str. nebūtina trinti, gal tik kiek patobulinti turinį. --Atlantas 22:04, 2006 Gruodžio 17 (EET)