Aptarimas:Politinė partija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Na kažkaip keistokai vienok atrodo kai bendram partijų puslapyje. Puslapis Partijos šiaip labai panašus į būsimą kategoriją arba jei ne - į partijos terminą bei bendrą partijų istoriją aprašantį straipsnį. O dabar kai yra tik 3 nuorodos į vokiškas ar ES partijas, dabar virš 10 lietuviškų partijų išoriniai linkai, kuriuose nemanau kad ką nors galima rasti ne apie jų konkrečią partiją, bet apie partijas bendrai. Be to, dar neparašyta daugumoje pavadinimų kad jie iš lietuvos, gali kas ir susimaišyti.
Ir iš vis, mano nuomone, reiktų nepersistengti su išoriniais linkais, pavyzdžiui, partijų puslapių nuorodas dėti tik tas partijas aprašančiuose puslapiuose ar kažkaip panašiai

Knutux 14:23, 10 Jun 2004 (UTC)


Na, gal čia ir ne vieta šioms nurodoms, t.y. galbūt labiau jos tiktų straipsniui Lietuvos politinė sistema, kur išrašytos pačios partijos. Bet kad toks nurodų sąrašas reikalingas, tai tikrai - juk išsamiausiai apie pačias partijas galima rasti tų pačių partijų prižiūrimuose puslapiuose (su nedidele išimtimi). Pvz., šiandien ieškojau visų partijų, kandidatuojančių į europarlamentą kontaktų, teko paplušėti ir googlėje ieškant adresų.
Bet netyčia radau šį straipsnį apie partijas, į kurias nebuvo nei vienos nuorodos (įdomu, kodėl taip?), tai jei partijos, tai partijos, nebent prirašyt, kad čia Lietuvos partijos.
Pingviniukas 14:31, 10 Jun 2004 (UTC)

kategorija partijos[redaguoti vikitekstą]

Šita straipsnį kažkada padariau tik tam, kad sudėti kelias nuorodas į straipsniu apie partijas, todėl iš tikro tai daugiau kategorija, nebent kadanors is senu konspektu parašyčiau normalų straipsnį apie partijas (kas tai yra ir pan.) ;). Per google "partijos" arba "Lietuvos partijos" šito puslapio pirmame puslapyje nerodo, todėl tikimybė, kad kas nors suras ir apsidžiaugs suradęs nuorodas į Lietuvos partijų svetaines nedaug. Užtat "Lietuvos politinė sistema" papuola google pirmoj vietoj wikipedijos straipsnis, todėl gal ištikro būtų galima tas nuorodas ten iškelti.

Aišku wikipedija neturėtų pasidaryti linkų sąrašu pagal kategorijas, tam skirti kiti projektai, tokie kaip dmoz.org bet jei nuorodų nedaugiau negu teksto gal didelės bėdos ir nėra?

Dirgela 15:52, 11 Jun 2004 (UTC)


Aha, sugalvojau, Lietuvos politinė sistema, kur yra partijų sąrašas, laikinai po partijų pavadinimu padėsiu nuorodas į internetines jų svetaines. O paskui, jei kas rašys straipsnius apie tas partijas (pvz., kad laimėjo daugiausia vietų į europarlamentą), galės tą nuorodą perkelti į straipsnį apie partiją. Tuoj aš greit viską pakeisiu.
Pakeičiau :) Hmm... dabar mąstau, jei čia buvo straipsnis vietoj kategorijos, tai tada gal trinam lauk straipsnį ir darom kategoriją?
Pingviniukas 05:05, 13 Jun 2004 (UTC)

pilnai galim trint ir keist į kategoriją

Dirgela 16:06, 13 Jun 2004 (UTC)