Aptarimas:Ministrų kabinetas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Tai nemodernios demokratiškos, modernios nedemokratiškos ir nemodernios nedemokratiškos valstybės vyriausybės neturi? :)) --Nomad 18:44, 2007 rugsėjo 8 (EEST)

Rašyta pagal Lietuvos vyriausybės įstatymą ir manyta, kad taip yra visur --Lazdynas 20:10, 2007 rugsėjo 8 (EEST)
Nemoderniose demokratiškose ir moderniose nedemokratiškose valstybėse vyriausybė nebūtinai yra aukščiausioji vykdomosios valdžios institucija, paprastai net nė iš to į tai nepretenduoja. Beje, jų atveju paprastai nenaudojama vyriausybės sąvoka, tai chuntos, klikos (nemodernioms dar kitokios sąvokos) ir pan., o ten kur naudojamas žodis vyriausybė jis turi visiškai kitą prasmę.--Dirgela 12:03, 2007 rugsėjo 9 (EEST)

Straipsniui priskirta interwiki yra en:cabinet, tačiau turinį galėtų atitikti ir en:Government. Taigi geriau nuspręsti, kuri atitinka labiau. Be to, vertėtų rankiniu būdu pridėti atitinkamas iw kitomis kalbomis, nes robotai vargu ar ką pridės, nes su cabinet ir government visiška painiava visose WP. --Pagonis 18:28, 2007 rugsėjo 28 (EEST)

Vyriausybė („Government“) gali reikšti tiek visą valstybės valdžią, tiek ministrų kabinetą. Šiame straipsnyje aprašomas tik ministrų kabinetas. en:Government aprašo „a body that has the power to make and the authority to enforce rules and laws within a civil, corporate, religious, academic, or other organization or group.“ - „vyriausybę“ pirmąja reikšme. en:Cabinet aprašo „a body of high-ranking members of government, typically representing the executive branch“ - „vyriausybę“ antrąja reikšme (ministrų kabinetą). Būtent čia ir turi rodyti tarpkalbinė nuoroda. O tai, kad tarpkalbinės nuorodos šiuo atveju visiškai sujauktos - gryna tiesa. Pavyzdžiui, ru:Правительство aprašo ministrų kabinetą, o rodo į en:Government... --Martynas Patasius 20:01, 2007 rugsėjo 28 (EEST)

Nei ministrų kabinetas nei vyriausybė nėra visiškai tinkami, nes oficialiai ,,vyriausybė" niekur nefigūravo, o ministrų (ministerių kabinetai) buvo tik iki įsigaliojo 1938 metų konstitucija. Nuo 1938 vietoje ministrų (ministerių)kabineto atsirado ministrų taryba. Šaltiniai: vyriausybės internetiniame tiklapyje - visiškas jovalas, atrodo, kad ir ,,111 Lietuvos valstybės 1918-1940 politikos veikėjų" negali būti etalonu. Siūlau vadovautis ,,Vyriausybės žiniomis"